MSZP: Az új színház az lesz, aminek szánták

Az MSZP szerint bebizonyosodott, hogy nem hiába aggódott a szakma az Új Színház új vezetése miatt, az intézmény az lesz, aminek szánták: kirekesztő ideológiák hirdetője és gyakorlója.

Lendvai Ildikó országgyűlési képviselő azt írta, politikai diszkrimináció alapján bocsátották el Galkó Balázst, aki 14 éve az Új Színház tagja és művészi teljesítményét azok sem merték megkérdőjelezni, akik most elbocsátották.

 A politikus szerint Galkó Balázs "bűne" az volt, hogy részt vett az Operaház előtt megrendezett, az alaptörvény elleni tüntetésen és más kormányellenes megmozdulásokon.

A képviselőasszony így fogalmazott:

Bebizonyosodott: nem hiába aggódott a szakma és a közvélemény. Az Új Színház az lesz, aminek szánták: kirekesztő ideológiák hirdetője és gyakorlója. A nézőtéren a gój motorosokkal, a társulatban meg lehetőleg senkivel, aki másképp gondolkodik.

Hiába tiltotta meg a főpolgármester a színház átkeresztelését, a szélsőséges politikát képviselők kirakatba állítását, a lényeg változatlan. A színházban nincs helye annak, aki nem a színházvezetés pályázatából kibontakozó veszélyes politikai ideológiák képviselője.     Nyilvánvaló politikai diszkrimináció alapján bocsátották el például Galkó Balázst, aki 14 éve az Új Színház tagja és művészi teljesítményét még azok sem merték megkérdőjelezni, akik most kirúgták. Tudjuk, mi Galkó bűne. Szerepet vállalt az Operaház előtti, Alaptörvény elleni tömegtüntetésen és más kormányellenes megmozdulásokon. Galkó naplójából ki is derül, hogy Dörner szerint csak az dolgozhat a társulatban, aki hisz Istenben, méghozzá úgy, ahogy azt a színházvezetés elvárja.     Az Operaház előtti rendezvény szónokai közül ketten már áldozatul   estek a kormánypárti bosszúnak. Iványi Gábor egyházát megfosztják az egyházként való működés jogától. Galkó Balázs elveszti állását. Ki lesz a következő?       Lendvai Ildikó     országgyűlési képviselő

az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagja

Kiadó: MSZP-Országos Központ

 

Kapcsolódó cikk:

Dörner kirúgja Galkó Balázst - Naplóbejegyzést közlünk

Dörner György egyes darabokban még lehet, hogy alkalmazná a színművészt, de Galkó naplója szerint az Új Színház társulatában ezentúl olyanok dolgoznak majd, akik, hisznek Istenben, és akik tudják, hogy léteznek másfajta dimenziók, amiket nem tudunk tapasztalni.

süti beállítások módosítása