Szinetár Dóra A mizantrópra készül

A Quimby dalainak, Kiss Tibi szerzeményeinek felhasználásával mutatja be a Spirit Színház Moliére: A mizantróp c. darabját, maiben a korábban leginkább musicalekben szerepelő Szinetár Dóra prózai szerepben tűnik fel.

A Szinetár Dóra, Makranczi Zalán, Szendi Szilvi, Perjés János és Kolti Helga / Müller Juli főszereplésével bemutatásra kerülő játékot Bori Tamás rendezi. A dalokat Szabó Ádám harmonikán és Kutik Rezső gitáron adja elő.

szinetar

Vasárnap éjjel tartotta az olvasópróbát Bori Tamás vezetésével a Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínháza. Nyári bemutatóra készülnek, az előzetesen elterjedt híresztelésekkel ellentétben prózai előadást tűztek műsorukra. Moliére örök érvényű darabjába Kiss Tibor szerzeményei meghatározott dramarurgiai pontokon erősítik, a zenészek és néhány szereplő előadásában. Több dal is elhangzik, hogy szám szerint mennyi, ezt titok övezi. A jó hangulatú olvasópróbáról igazoltan volt távol a főszereplő Makranczi Zalán és a vidéken játszó Müller Juli.

Az előadás május végére készül el, a budapesti bemutató augusztus 23-án lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon, melyre a jegyeket már árulják.

 Érdekesség, hogy a legendás "Most múlik pontosan" szerzeményt a darab főszereplője Makranczi Zalán már elénekelte a színház nagy sikerű "A fiú a tükörből avagy rekviem a gyerekkorért" című előadásához.

Ez a darab utoljára pénteken megy a Tháliában, majd márciustól a Millenáris Fogadó Padlásán látható. Makranczi Zalán és Perjés János az előadással harmadszor mennek Büntetésvégrehajtási Intézetbe vasárnap, Győr és Kecskemét után most Szombathelyre.

Forrás: Színház.hu, zene.hu

süti beállítások módosítása