Kiállítanak fiatal látványtervezők - Kísérleti színházi terek

Kísérleti színházi terek címmel fiatal színházi látványtervezők csoportos kiállítás nyílik a FISE Galériában. A kiállításon stúdióterekben, lakóházakban előadott, szokatlan épített környezethez adaptált előadásokból láthatnak a nézők válogatást.

kapkap

A kiállítást Csanádi Judit, díszlettervező, építész, tanár nyitja meg,

2012. február 21.-én, kedden 18 órakor.

A tárlat megtekinthető 2012. március 9-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között.

Kiállító művészek: Balázs Juli, Bodor Kata, Debreczeni Borbála, Kiss Gabriella

A megnyitó után, 19 órától FISE EST a kiállítás keretén belül: "Művészet kolera idején" - É.Kiss Piroska projektbeszámolója Haitiből.

"A Grand rue Artists -Port au Prince szegény gettójának művész csoportja- 2009 decemberében rendezte meg az első gettó biennálét. Két héttel később hatalmas földrengés döntötte romba egész Port au Prince-t, amelyben háromszázezer ember halt meg. 2011-ben ott, a romokon ismét biennálét terveztek a túlélők.terekterkep

A helyszínen megvalósítandó projektekre kiírt pályázat kuratóriuma 40 tervet választott ki szerte a világból, köztük az én programomat is. Így lettem a 2nd Ghetto Biennale résztvevője. Haiti utazásom, a gettólakók művészete, a velük való együttműködés, a nemzetközi csapat projektjei, de leginkább a földi pokolban is szép életet élő, alkotó emberek vonzó közössége életem egyik legfontosabb tapasztalatának bizonyult."

süti beállítások módosítása