Négy szülinaposról - Bíró, Eperjes, Cserhalmi, Ónodi

Február 17.-én négy színészünk is szülinapot ünnepel. Ez alkalomból felidézünk néhány mesét Bíró Kriszta, Cserhalmi György, Eperjes Károly és Ónodi Eszter életéből. A képekre kattintva tárulnak fel régi idők mometumai.

Bíró Krisztáról:

Krisztának kezdte. A színházi keresztségben pillanatok alatt Krsiztává szelídült. A színpadon és az életükben is sokat próbált miskolciak lázasan keresték a Bíró Krisztina nevű probléma megoldását. Az éppen húszéves elmúlt, frissiben diplomázott, aprócska színésznő nem könnyítette meg a dolgukat. Igaz, a magáét sem. Komolynak fiatal volt, fiatalnak kölyök, gyekeknek túlkoros.

krisztakics

Cserhalmi Györgyről:

Őszintén beszélő nagy barna szemek. Szőke haj, szakáll, magas termet. Az arc szelíd, kisfiús vonásait még nem tüntette el az idő. Debreceni fiú. Innen kapta az első útravalót. Huszonnyolc éves. Négy esztendeje színész.

cserhalmikics

Eperjes Károlyról:

Esetlen férfibáj, gátlásos szögletesség, tartózkodó és kirobbanó indulatok furcsa keveredése jellemzi Eperjes Károly művészetét. Három különböző szerepben véltem felfedezni ugyanazt a megragadó emberi arculatot.

eperjeskicsi

Ónodi Eszterről:

A legváratlanabb helyzetekből sülhetnek ki a legjobb dolgok – így szól Ónodi Eszter életfilozófiája. Talán emiatt, és talán azért, mert éppen túl van egy premieren, egy mosolygós és élettel teli színésznő fogad minket a Katona József Színház művész-társalgójában.

onodikics

Forrás: OSZMI

süti beállítások módosítása