Elárverezték Presser Gábor zongoraszékét

Elárverezték Presser Gábor dedikált zongoraszékét Nyíregyházán pénteken; a zeneszerző-énekes az összeget jótékonysági célra ajánlotta fel.

Parillák Gabriella, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármesteri hivatalának sajtóreferense az MTI-nek elmondta: az Erkel- és Kossuth-díjas művész a széket a Magyar Dal Napja nyíregyházi fővárosának múlt évi rendezvényén használta. A Magyar Dal Napja - mint ismeretes - Presser Gábor kezdeményezésére jött létre.     

szek

A zongoraszék végül 75 ezer forintért talált gazdára a jótékonysági aukción, melyet az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány támogatására rendeztek.     A könnyűzenei élet kiemelkedő személyisége, a Vígszínház zenei vezetője olyan népszerű dalok szerzője, mint a Trombitás Frédi, a Ringasd el magad és a Mindenki másképp csinálja, valamint ő az alkotója a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, a Harmincéves vagyok, a Jó estét nyár, jó estét szerelem, A sanda bohóc, A padlás és a Szent István körút 14. című musicaleknek is. Felajánlása mellett helyi képző- és iparművészek is kínáltak fel alkotásokat a jótékonysági árverésre. Összesen 22 mű került tőlük kalapács alá.    

 A licitáláson - közölte a sajtóreferens - igen magas áron keltek el a tételek, végül 671 ezer forint gyűlt össze az alapítvány működésének segítésére.

süti beállítások módosítása