A Vízi Színházban merült a Nemzet Rozmárja

Tizenkét éves hagyományt folytatott február 12.-én szombaton Schirilla György, aki Szarvason, a Holt-Körösben töltött el közel negyed órát a dermesztő hideg ellenére. A Nemzet Rozmárja egy karitatív futás alkalmával figyelt fel a Szarvasi Vízi Színház helyszínére.

2012. Schirilla Gyuri bölcsességeiből: 

"Aki bátran indul útnak gazdagon tér vissza!"

"A gondolatok attól értékesek, hogy megteremtik a célba érést! Értékes gondolat minden helyzetben létrehozható!"

"Az élet győztesei a rosszat jóra fordítják."

"Legkönnyebben akkor tudunk egyszerre lépni, amikor egymásba karolunk."

Schirilla György úszó 1999 óta minden télen hihetetlen vállalkozásra szánja el magát: édesapja emlékét őrizve ússza át legalább egyszer a jeges Dunát.  A sportember, aki már kerékpárral bejárta Európát, s tizenkét éve több száz kilométert tesz meg a beteg gyermekekért, tavaly nyáron a cukorbeteg fiatalok javára szervezett karitatív futáson pillantotta meg először a Szarvasi Vízi Színház lenyűgöző környezetét, s döntött úgy, hogy a Duna mellett a Körös vizében is megmártózik egy téli napon.

jeges

A rekordokat döntögető hideg sem tántorította el tervétől, szombat délután közel 15 percet töltött el a jeges vízben, Szarvason. A szervezők 3 m széles és 15 m hosszú léket vágtak a befagyott Körösbe, s a veszélyes mutatvány előtt fél órával megtelt élettel a Szarvasi Vízi Színház színpada. A látványos produkciót a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek jelenléte színesítette. A színpad melletti fahíd és a nyári játékoknak helyet biztosító teátrum területe megtelt érdeklődőkkel, akik a zene mellett forró teával várták Schirilla György megérkezését. A Nemzet Rozmárja nem sokkal 15 óra előtt érkezett meg a helyszínre, majd néhány szóval köszöntötte a jelenlevőket. Ezután nem volt más hátra, mint a dermesztő mutatvány.

schirilla

A sportember nem öncélúan vállalkozik erre minden évben: a közönség szórakoztatása mellett fontos számára az egészséges életmód népszerűsítése, valamint a figyelemfelhívás a beteg gyermekek megsegítésére.

Ifj. Schirilla Györgyről:

Fiatalkorában kerékpárral bejárta Európát, 1992-ben kezdett el foglalkozni a természetgyógyászattal. Édesapja halála után, 1999-ben döntött úgy hogy ápolja hagyományát, és azóta minden télen átússza a jeges Dunát. 2004 januárjában az Esztergom - Párkány közti átúszását 12 ezer ember tekintette meg. Ezenkívül fut is, minden évben több száz kilométert teljesít a beteg gyermekekért. Minden héten vasárnap este 20.00 és 22.00 óra között műsort vezet a Gong Rádióban.

süti beállítások módosítása