Színészekkel rendeztek focifarsangot Veszprémben

24 év után rendeztek ismét színész–újságíró focimérkőzést Veszprémben. Régebben úgy hívták az ilyen meccseket, hogy: SZÚR – vagyis színész-újságíró rangadó. Az idei farsangon játszottak kézilabdázok, régi focisták, és persze színészek is. Így a veszprémi színház vezetői, Eperjes Károly és Oberfrank Pál is.

Szép számú nézősereg és élénk médiaérdeklődés mellett zajlott le a Veszprémi Focifarsang ma délelőtt. A kíváncsiság annak is szólt, hogy 24 éve nem volt hivatalos SZÚR (Színész-Újságíró Rangadó) a megyeszékhelyen, valamint a Petőfi Színház csapatában együtt lépett pályára Oberfrank Pál igazgató, Eperjes Károly művészeti tanácsadó és három egykori világklasszis kézilabdázó: Éles József, Csoknyai István és Török Lajos is. Mellettük a teátrum fiatal műszaki és szervezési állománya is mezt húzott, akik remekül megértették magukat a Horváth Zoltán, Máté P. Gábor és Baranyi Péter színészhármasunkkal.

foci2

A közéleti együttest Porga Gyula Veszprém polgármestere vezette, ebben a gárdában játszott dr. Kovács Zoltán kormánybiztos és több önkormányzati képviselő is. A legnehezebb dolga a helyi és környékbeli újságírókból, tévésekből álló média csapatnak volt, akik a rendkívül erős mezőnyben is derekasan helytálltak. A torna favoritjai természetesen az 1988-ban NB I-be feljutott Veszprém FC labdarúgói voltak, akik esélyeshez méltóan nyerték meg a kupát. A közönség nagy tapssal jutalmazta Szécsi Jánosék produkcióját, s nosztalgikusan emlékezett arra az időre, amikor a veszprémi focisták az élvonalban vitézkedve írták be magukat a város történelemkönyvébe. A délelőtti focifarsangon Rugovics Vendel, a Veszprém utánpótlás klub szakmai igazgatója tiszteletbeli elnökségi tagjukká fogadta Eperjes Károlyt és egy dedikált labdával köszöntötte a népszerű színművészt az 58. születésnapja alkalmából.

foci

A Veszprémi Focifarsang eredményei:

Közéleti csapat - VFC öregfiúk 2:4

Petőfi Színház - Média csapat 2:0

Közéleti csapat - Petőfi Színház 5:3

VFC öregfiúk - Média csapat 6:0

VFC öregfiúk - Petőfi Színház 4:1

Közéleti csapat - Média csapat 1:1

A torna végeredménye:

1. VFC öregfiúk

2. Közéleti csapat

3. Petőfi Színház

4. Média csapat

Forrás: Színház.hu, Veszprémi Petőfi Színház, www.veszport.hu

süti beállítások módosítása