A Magyar Táncművészek Szövetsége reagál egy interjúra

A Magyar Táncművészek Szövetsége elnöksége, visszautasítja a Táncélet.hu internetes portálon megjelent interjúban, Kovács Gerzson Péternek a Nemzeti Táncszínházra vonatkozó kijelentéseit.

Részlet az interjúból

"Nyíltan vállalom a véleményem, például a Nemzeti Táncszínház repertoárját látva a kortárs a kifejezést csak a nevükben hordozó társulatok szintjén jelenik meg, produkciós szinten nem. Ami ott színpadra kerül, 90%-ban a legjobb indulattal sem tudom kortársnak nevezni. Az általad felsoroltak közül a legkommerszebbnek tekinthető, sok olyan dolog szerepel a színpadán, amelyeket én nem fogadnék egy olyan intézménybe, ami nemzeti jelzővel illetünk. A kultúrának az értékteremtést is magába kell foglalnia, és kérdés, hogy minden alkotó értékteremtőnek tekinthető-e, aki ott megfordul".

Magyar Táncművészek Szövetségének nyilatkozata

A Nemzeti Táncszínház megalapítása óta a magyar táncművészet egyedi és meghatározó szerepet betöltő intézménye, mely iránt minden, a táncos közéletben érintett szereplő, kitüntetett felelősséggel tartozik.

A Magyar Táncművészek Szövetsége elnöksége, visszautasítja a Táncélet.hu internetes portálon megjelent interjúban, Kovács Gerzson Péternek a Nemzeti Táncszínházra vonatkozó kijelentéseit, az ott fellépő együttesek egyoldalú, sommás, és leegyszerűsítő minősítéseit.

A Magyar Táncművészek Szövetsége elnöksége számára - amely az egész magyar táncművészet, benne a Nemzeti Táncszínház hosszú távú érdekeit figyelembe véve működik - elfogadhatatlanok az ilyen típusú értékítéletek.

Kijelentjük, hogy a Magyar Táncművészek Szövetsége a továbbiakban is fellép hazánk egyetlen, kizárólag táncprofilú intézményének védelmében és érdekében.

A Magyar Táncművészek Szövetsége Elnöksége

Budapest, 2012. február 20

 

Kapcsolódó anyag:

"Lehet, hogy néhányan elhullunk a végére"

... hazudik, vállalja darabjai többrétegűségét, hiszen maga a világ is összetett. A „táncpolitikában” egyre több szerepet betöltő Kovács Gerzson Péterrel a színház nevelő funkciójáról, a befogadó helyek műsorpolitikájáról ...»

 


süti beállítások módosítása