Tűzoltókkal ünnepelték az 50. Fodrásznőt

Szűcs Nelli, Trill Zsolt, Kristán Attila és Tóth László 50. alkalommal lépett színre 2012. február 14-én a Fodrásznőben. Az előadást állva ünnepelte a közönség, a debreceni tűzoltók pedig tejszínhabbal köszöntötték a színészeket…

A Csokonai Színház egyik legsikeresebb előadása rossz csillagzat alatt született. Az egyik próbán Trill Zsolt leesett az emelet magasságú díszletről és eltörte a könyökét. A premiert ezért hónapokkal el kellett halasztani. Ám onnantól az előadás sikere töretlen. Szerepelt a POSZT versenyprogramjába, elnyerte a legjobb előadás díját, Szűcs Nelli pedig a legjobb női alakítás díját kapta.

Válogatás a visszhangokból

„Szolnokról bumliztam el Debrecenbe, hogy láthassam az előadást. Nem tudtam mire megyek! Az adrenalin szintem az egekig szökött! Köszönöm az színészeknek, a rendezőnek és mindenkinek, akinek része volt abban, hogy egy ilyen csoda megszülethessen, és ekkora élményhez juthattam! :) (Vona-Gődér Krisztina hozzászólása a Fodrásznő facebookos oldalán)

Harmadjára is!! :)) IMÁDOM nagyon-nagyon jó a darab. a színészek meg fantasztikusak!!! :))) (Szép Judit Anita a Facebookon)

Volt minden! millió rózsaszáll, figaró, torta, dinnye is!!! és persze TŰZOLTÓK! nekem ők tetszettek a legjobban! (Hajnalka Bander a közönségtalálkozóról a Facebookon)

0001-fodraszno_50_03

forrás: Csokonai Színház

Kritikus szemmel a darabról

„Mosolygunk, mert nincs nő, aki ne ismerné fel magában a Fodrásznőt, akinek csak a kedvétől függ, hogy aznap éppen harmincnak néz ki, vagy úgy, mint aki rég elmúlt már negyven. Nem idegen tőlünk az sem, hogy Irinát is többnyire olyanokkal hozta eddig össze a sors, mint első férje, a részeges művész Nyikolaj (Trill Zsolt), az őt szeretőnek kívánó középszerű, középkorú nős férfi Alekszej Nyikolajevics (Tóth László), az odaadó, de esetlen Viktor (szintén Trill Zsolt), vagy az Irina érzelmeit csak kihasználni akaró Jevgenyij (Kristán Attila). Sok, hozzá hasonló cipőben járó nővel ellentétben, azonban Irina rendíthetetlenül hisz a szerelemben, történjen vele bármi. (És valóban, ami rossz csak történhet, az meg is esik vele.) Irina viszont nem fél világgá kiabálni érzéseit…” (Kritika)

Szűcs Nelli szép Irina alakításának a kulcsa az egyszerűsége, természetessége. Nem minősíti a figurát, csak egyszerűen megmutatja azokat a természetes asszonyi vágyakat, női reakciókat, amelyek meghatározzák őt, és minden jó szándéka ellenére valahogy mégis csapdába csalják.” (Revizor Online)

„...három férfi játssza körül változékony és változatos alakban és stílusban a középpontot színesen birtokló színésznőt, Szűcs Nellit, aki Irinában a végletesen vak, derűsen naiv áldozatot pikáns iróniával ruházza föl. Játékában a rendíthetetlenség egyszerre vicces és melankolikus, zsigeri és reflektált.

0003-fodraszno_50_02

Trill Zsolt az ő szokásosan elsöprő lendületével több figurát is parádésan mozgat, cikázik líra és kabaré közt, fizikailag és szellemileg is akrobatikus ügyességgel. Kristán Attila egyik fő figurája az Irinával levélrománcot folytató rab, aki egyszerre készül az új életre és az új gyilkosságra. Tóth László epizódszerepei közül tán a fodrászat törzsvendége a legtalálóbb, mert ez illeszkedik a legsimábban a komédiai vonulatba.” (Magyar Narancs)

Szűcs Nelli hittel naiv és bizakodó fodrásznője a maga egyszerűségében gazdagon és mélyen rétegzett karakter, s egyszerre tudja láttatni a valóság és a saját szemszög síkjait. Őt „szolgálják ki" a férfiak: Tóth László, Kristán Attila és Trill Zsolt néha szerepet cserélnek, néha vetélkednek, néha a „mindenki egyért" elvet követik, de mindvégig felfokozott energiával, lelkesen játszanak – a szó legszorosabb értelmében. (7óra7)

Szűcs Nelli végig Irinaként van a színpadon, Trill Zsolt, Tóth László és Kristán Attila több szerepben is tündököl, de olyan bámulatos és magától értetődő alakváltozásokkal, hogy kétség sem merül föl a történet követhetőségét illetően.” ( fidelio.hu)

forrás: csokonaiszinhaz.hu

süti beállítások módosítása