Állampolgári esküt tett egy színészházaspár Szombathelyen

A szombathelyi Weöres Sándor Színház erdélyi származású színészét és családját Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere eskette hivatalosan is magyarrá.

A sajtónak csak egy pillanat, az érintettnek viszont, ha úgy vesszük, egy új élet további újdonságokkal kecsegtető kezdete. Hatan tettek ma állampolgári esküt a szombathelyi városházán, köztük volt a Weöres Sándor Színház népszerű tagja, Szabó Tibor is, feleségével, Bálint Évával valamint kisfiukkal, Szabó Bálint Ákossal. A színész a Weöres Színház megalakulása óta itt él Szombathelyen, itt született meg gyermeke és itt kíván letelepedni.

szabo

forrás: nyugat.hu

Szabó Tibor 1957-ben a romániai Kárászteleken született, tanulmányait a nagykárolyi Elméleti Líceum humán tagozatán folytatta, majd 2008-ban diplomázott a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen. 2006-ban Jászai-díjat kapott. Volt különféle könnyűzenei együttesek énekese, színész és színházigazgató is Gyergyószentmiklóson, meghívott színészként pedig Kolozsvártól, Marosvásárhelyen át Temesvárig számos erdélyi helyszínen megszerettette már magát. Most pedig Szombathellyel teszi ugyanezt, ugyebár.

forrás: nyugat.hu

süti beállítások módosítása