Eredményt hirdettek a Kolibri drámapályázatán

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház drámapályázatának ünnepélyes díjátadóját tartották kedden. Az ifjúsági pályázatra beérkezett alkotások közül a zsűri – Horváth Péter, Németh Ákos és Tasnádi István – három művet díjazásra és egyet dicséretre tartott érdemesnek. 

A Kolibri Színház és a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott, Platform 11+ európai uniós projekt közös drámapályázattal olyan színpadi művek létrehozását támogatták, amelyek célközönsége a 11–15 éves korosztály. Győri Katalin „Delete”, Kiss Márton „Csöngő”, illetve Oláh-Horváth Sára „Veritas Duplex” című művét díjazták, dicséretben pedig Adorján Beáta „Pali és Lea” című alkotása részesült.  

20120222140928_0Csomós Miklós főpolgármester-helyettes a díjátadón elmondta: szükség van a kamaszok problémáinak feltárására, az elkészült alkotásokban benne vannak az alkotókat személyesen is érintő gondjaik, érzéseik, és kamasz létük kínzó problémái. A díjazott művek olyan értékekkel rendelkeznek, amelyek egyaránt esélyessé tehetik őket a Kolibri színházi bemutatásra. 

20120222140928_1

Horváth Péter a Kolibri Színház dramaturgja a díjazott művekről szólva elmondta: a zsűri által dicséretben részesített darab a „Pali és Lea” Adorján Beáta pályamunkája egy fehér lány és egy cigány fiú szerelméről szól friss hangon, feszes dramaturgiával. A díjazottak közül az első a Csöngő című darab, Kiss Márton munkája, amely egy megtörtént esemény drámai feldolgozása: két gimnazista megöli az osztálytársát, a történetben a látszólag oktalan, kegyetlen gyilkosság hátterében a totális érzelmi sivárság és az alkohol áll. A Delete című darab Győri Katalin pályaműve. Az osztályismétlő Lakos Gyuri az osztály fenegyereke, vagány srác. Valójában azonban szerepet játszik, magányos, nem talál kiutat, öngyilkosságba menekül. A Veritas Duplex Oláh-Horváth Sára darabja. A mű egy válás történetét meséli el. Mind a négy darab komoly drámaírói kvalitást bizonyít, és a jövőben akár mind a négy a Kolibri színpadára kerülhet.

süti beállítások módosítása