Lakásszínház lottó ötössel Zalaegerszegen

Bemutatóra készül a Hevesi Sándor Színház, ám Spiró György történetének szereplőivel nem a teátrumban találkozhat a közönség, hanem egy lakásban, az Ady utca 10-ben. Spiró György Prah című komédiájának szereplői számára hatszázmillió forintot jelent a néhány tollvonás. 

- Bevallom őszintén, nem valószínű, hogy azt tenném a valóságban is, amit a szerep szerint teszek - fogalmazott a Férfit alakító Farkas Ignác, amikor a darabról mesélt. - Napjainkban játszódik a történet és nem csak két emberről - illetve négyről, hiszen utalásszerűen két gyerekük is részese az eseménynek -, hanem az egész országról szól. Látlelet a mai gondolkodásmódról. Bár komédia, és reméljük, nevet a közönség, a nevetés mögött ott lesz a keserűség is... Egy kimutatás szerint a nagy nyereményhez jutott emberek 90 százalékának fenekestől felfordult az élete és rossz irányba haladt, sőt, volt, aki végül öngyilkos lett. A sok pénz tehát nem feltétlenül boldogít.

- Nem tudom, megbirkóznék- e egy ilyen feladattal... - tűnődött el a feleséget játszó Ecsedi Erzsébet. - Persze voltak, vannak terveim, de most, hogy újragondoltam, rájöttem, tényleg mennyi rizikófaktor van abban, ha az ember ilyen óriási összeghez jut. Átértékelődnek a dolgok mindenkiben, aki megnézi ezt az előadást.

prahFotó: Pezzetta Umberto

- A szó szoros értelmében testközelben leszünk - öszszegzett a művész. - Úgy érezzük magunkat, mint a cirkuszi sátor tetején, a trapézon az artisták, akik biztosítókötél nélkül dolgoznak: hol én vagyok a fogó és ő repül, hol fordítva... Mindemellett viszont mindketten szeretjük a stúdióelőadást, különös hangulata van, és azzal, hogy közel lesznek a nézők, reméljük, még inkább átérzik a szereplőket gyötrő gondolatokat. 
- Óhatatlanul benne lesznek a látószögünkben - fűzte hozzá a művésznő.

A színházi varázslathoz a színen egy zenész, a csellista Valter Izabella is hozzájárul, a háttérben pedig egy színész, Zsíros Viktor próbált ki új feladatot: a rendezőasszisztens szerepkörében, mint mondta, rengeteget tanulhatott a színház egészéről. A jelmezek kiválasztásában Szőke Julianna volt a művészek segítségére, a darab rendezője Sztarenki Pál. A maroknyi alkotógárda munkájával ezen a hét végén találkozhat először a nagyérdemű, a bemutatót február 26-án, vasárnap 19 órától tartják.

forrás: zalaihirlap.hu

süti beállítások módosítása