'A színház lejárató kampány áldozata' - Az Új Színház visszaszól

Új Színház közleményét olvashatják "az intézményt ért és minden alapot nélkülöző jogsértő támadásokra".

Közlemény:

Nem felel meg a valóságnak az az állítás miszerint megszüntették Galkó Balázs színművész munkaviszonyát és kirekesztő ideológiákat hirdetnének vagy gyakorolnának. A sajtó-és média hiteles tájékoztatásába vetett bizalmat rendíti meg és egyben kulturális értékeket sért, hogy ma Magyarországon egy színház lejárató politikai kampány áldozata legyen, egy országgyűlési képviselő nagy nyilvánosság előtt sértő minden alapot nélkülöző tényállításokat tegyen róla. Lendvai Ildikó képviselő asszony, színházunkat érintő egyetlen kijelentése sem felel meg az igazságnak. Valótlan, hogy az Új Színház vezetősége megszűntette Galkó Balázs színművész munkaviszonyát, kiváltképpen, hogy ezt bármilyen ellenzéki megmozduláson való részvétel miatt tette volna. Ezt különben az érintett sem állította. Valótlan, hogy az Új Színház vezetősége kirekesztő ideológiát hirdet vagy gyakorol. Valótlan, hogy a színház társulatát sőt közönségét ideológiai politikai alapon kívánná megválogatni. 

ujlead

Az Új Színház vezetése a kulturális életre veszélyesnek véli a kibontakozó ellenzéki hazugságkampányt és elkövetőivel szemben további jogi lépések megtételét fontolgatja. A művészvilág nevében felhív minden politikust, közéleti szereplőt, médiaszolgáltatót, hogy minden ténybeli alapot nélkülöző valótlan tartalmú közleményeket ne adjanak közre, mert mindannyiunk felelőssége a hiteles pontos tömegtájékoztatás törvényi kötelezettségének betartatása. Az Új Színház vezetőségének feltett szándéka, hogy zavartalanul kulturális feladataira koncentrálva elkerüli az alaptalan ideológiai és politikai csatározásokat.

 

Kapcsolódó anyag:

"MEGPRÓBÁLKOZNÁNK EGY SÜTÖDÉVEL" - INTERJÚT ADOTT DÖRNER GYÖRGY

Kifejezetten magyar problémákat akarunk felmutatni, olyanokat, amelyek az egész nemzetet érintik - fogalmazza meg művészeti ars poeticáját az Új Színház igazgatója. Dörner György az új műsorterv mellett a Brüsszelig elhangzó botrányokról, a hagyományos színjátszásról és Csurka István örökségéről is beszélt a Demokratának.

 

süti beállítások módosítása