Bátor vagy gyáva a magyar színház? - Bárdos András Alföldi Róberttel beszélget

Bátor vagy gyáva a magyar színház? -  erre keresi  aválaszt Bárdos András és Alföldi Róbert, jövő hétfőn, a Mozsár Klubban.

bator

A beszélgetéssorozatról

A Szabad Európa Társaság (SZET) elköltözött a Merlin Színházból. Szokásos közéleti beszélgetéseiket mostantól a Mozsár Klubban folytatják. Többnyire hétfő esténként találkoznak az érdeklődőkkel és az országot leginkább érintő kérdéseket vitatják meg.

A beszélgetések hossza körülbelül 90 perc, ez elég idő ahhoz, hogy a közönség is kérdezhessen. "A SZET rendezvényein direkt, egyértelmű kérdéseket teszünk fel és őszinte válaszokat várunk" - írják a szervezők.

robi

A következő alkalomról

A következő bszélgetés a 'Baljós útkereszteződés, ahol a színház és a politika ütközik' címet viseli. Milyen színházat akar a hatalom? Egyáltalán, a hatalomnak van ízlése? A színház, a rendezés közügy, vagy magánügy? Politizál a magyar színház? Van hozzá bátorsága? Mitől bátor vagy gyáva egy rendező? Egy művésznek, Budapest, ma inspiráló hely, vagy olyan, mint egy zsák cement? Merre tart a világ és hol állunk mi? Ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekre keresi a választ: Bárdos András és Alföldi Róbert.

Mindez a Mozsár Klubban lesz, mindig hétfőn és mindig 19:30-kor.

Címünk: 1065. Bp. Mozsár utca 2.

Telefon: 301 0863

Web: www.facebook.com/MozsarKavezo

Az eseményre a belépő 1000 Ft.

Diákoknak: 500 Ft.

Gondolatok Alföldi Róberttől

1. Szerintem kevés dolgot nem használtam ki, de ez alkat kérdése. Elképesztően szerencsés vagyok, mert az a rettentő sokféle dolog, amit csináltam – közte néhány olyan is, amelynél sokan értetlenkedtek, hogy miért vállaltam el –, az elmúlt időben összeérett. Mondjuk, sikerült remekül kihasználnom a tévés ismertséget, a közszereplést. Lehiggadtam, vagy ha tetszik: színházcsinálóként helyreállt a belső békém. És most tényleg azzal foglalkozom, ami lényeges.

2. Akik a balhét generálták, erkölcsileg sincsenek velem egy szinten. Nem vagyok hajlandó semmibe belerokkanni, sem megijedni. Ha bizonyos politikusok szerint antikrisztus vagyok és az én igazgatói működésem a legfontosabb téma és probléma az országban, akkor még ők is használják a népszerűségemet. Tehát be kéne nyújtanom nekik a számlát.

3. Engem sokszor ért az a vád az elmúlt hónapokban, hogy magyarellenes és hazaáruló vagyok. Én meg azt gondolom, hogy sokkal magyar érzelműbb vagyok, mint ők. Én ugyanis nem kritikátlanul nézem az életet és magamat. És ezzel sokkal inkább elfogadom önmagamat, a történelmet, a hazámat, a környezetemet. Mert ők csak egy szeletét vállalják ennek az országnak, és a történelmének egy részét egész egyszerűen megtagadják. Könnyű a mazsolákat kienni a kuglófból. Tessék lenyelni a fullasztó tésztát is, és nincs hozzá kakaó!

4. Én nem pöszmögök. Sok lehetőség megtalál, amiről nem szeretnék lemondani. Ráadásul rengetegen munkálkodnak azon, hogy mindenre jusson időm. Engem pedig vár az autó, elvisz, megérkezem, és csinálom azt, ami rám tartozik. Készülni is tudok, akkor is, ha egyszerre két-három feladatot végzek. Van, akit leszedál, de engem a nehéz időszak inspirál. Persze panaszkodom, hisztériázom, arról beszélek, mennyi dolgom van, és hogy nem bírom tovább. De hazudok.

süti beállítások módosítása