Önállóan működnek tovább Eger színházai

Önálló önkormányzati költségvetési intézményként működik április 1-jétől az egri Gárdonyi Géza Színház és a Harlekin Bábszínház - döntött a város közgyűlése csütörtöki ülésén.

A két intézményt az év elején vette át Eger önkormányzata az addigi fenntartótól, a Heves Megyei Önkormányzattól, most született döntés arról, hogy a város milyen formában - gazdasági társaságként vagy költségvetési intézményként - működtesse őket.

eger A közgyűlés arról is határozott, hogy független könyvvizsgáló tekintse át a színház 2011. január 1. és 2012. március 31. közötti gazdálkodását. Aszínházat ugyanis szállítói tartozások terhelik, illetve nem fejeződtek be azok a belső ellenőrzések, amelyeket a korábbi fenntartó rendelt el.
Az új fenntartó szükségesnek tartja az intézmények létszám-racionalizálását a művészeti és a gazdasági-igazgatási területen egyaránt.
A könyvviteli, adminisztrációs feladatok ellátásával az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményét bízta meg a közgyűlés. A város 2012-től működtetési megállapodást köt a két színházzal, és az rögzíti az intézményi feladatokat és a fenntartói kötelezettségvállalást.
Arról is döntöttek, hogy a polgármesteri hivatal gazdasági irodája a Harlekin Bábszínház igazgatójával együttműködve készítsen részletes javaslatot a művészi állomány racionalizálására. A közalkalmazotti jogviszonyok megszüntetéséhez szükséges fedezetet a város az önkormányzati feladatellátás tartalékának terhére biztosítja, maximálisan 5,9 millió forintot.

Hamarosan interjút közlünk Bal Józseffel, aki megbízott igazgatóként vezeti tovább a Harlekin Bábszínházat.

süti beállítások módosítása