A három kismalac - bábjáték a Jászai Mari Színházban

2012. február 27-én mutatja be a tatabányai Jászai Mari Színház A három kismalac című zenés bábjátékot. Az előadás helyszíne a kamaraterem lesz.

A darabról:

„Nem félünk a farkastól, farkastól, farkastól! Nem bánt az, csak megkóstol trallallallalla" – énekli vidáman a három kismalac a mindenki által jól ismert mesében. A klasszikus bábjáték során megismerkedhetünk Röfivel, Nyafival, Pufival, akik három-féleképpen próbálnak házat építeni a téli hideg és a félelmetes farkas ellen. De a farkas nagy levegőt vesz, és elfújja az összes házat... Vagy mégsem?

’A három kismalac’ klasszikus mese feldolgozása, a tatabányai Jászai Mari Színházban Pille Tamás rendező szövegkönyve alapján, egy igen izgalmas, színes, újszerű előadásmóddal és látványvilággal mutatja be a történetet. A bábjátékban a három kismalac és a három barát karaktere nem nevezhető hétköznapinak, ahogy az előadásban felcsendülő különböző zenei stílusok és irányzatok kavalkádja sem. A báb pamflet nem csupán a gyerekek számára nyújt szórakoztató perceket, röviden talán elég csak annyit elárulni, hogy a kamaraszínházba belépve a néző Piggywood híres feliratával találja szembe magát…….

kismalac

Interjúrészlet Pille Tamással:

- Több szerepben is hozzájárul a darab létrejöttéhez. Melyik a legkedvesebb ezek közül? 
- A bábjáték összetett műfaj, a nézők nem is tudják, mi zajlik egy előadás során a paraván mögött, milyen technikai bravúrok kellenek ahhoz, hogy a bábok éljenek. Valóban én vagyok a darab rendezője, én írtam a szövegkönyvet, emellett három bábot mozgatok, például az egyik kismalacot és Farkas Ferdinándot, de másban is segítem a fal mögött a munkát, ahogyan a többiek is.
- Kiknek szól a darab? 
- Minden rendezésemnél fontosnak tartom, hogy az előadás az egész családnak szóljon, ne csak a kisebbeket érintse vagy nevettesse meg. Sajnos vannak színházak, ahol a gyerekdarabokat kötelező elemként csak kipipálják, máshol, ahogyan Tatabányán is, az a cél, hogy értékes előadások szülessenek. Azt gondolom, egy gyerek- vagy ifjúsági darabban is ugyanazt a minőséget, színészi, rendezői teljesítményt kell nyújtani, mint a felnőtteknek szóló művek esetében.
- A három kismalac miben különleges? 
- A mese egy klasszikus, ezen nem változtattunk. A szöveggel már más a helyzet. A mai gyerekek mobiltelefont használnak, számítógéppel játszanak, interneten "beszélgetnek". El kell fogadni, hogy máshogyan lehet őket megszólítani, más nyelvezettel, humorral érdemes feléjük értékeket közvetíteni. A szöveg mellett a zene is új. A gegek és meglepetések megkacagtatják majd a gyerekeket kísérő felnőtteket is. Bízunk benne, hogy a darab legalább akkora sikerrel fut majd, mint a közönségkedvenccé vált Móka Miki.

A három kismalac

zenés bábjáték

 Nyafi   Nyári Detti

Röfi   Kalmár Gergely

Pufi   Pille Tamás

Farkas Ferdinánd   Pille Tamás

Károgi   Széplaky Petra

Rendező   Pille Tamás

Díszlettervező   Győri Gabi

Bábtervező   Győri Gabi

Zene   Juhász Levente

Szövegkönyv   Pille Tamás

a rendező munkatársa   Széplaky Petra

Bemutató: 2012. február 27., hétfő

Jászai Színház, Kamaraterem

süti beállítások módosítása