Társvezetőt választottak a POSZT élére

Soros tanácskozására gyűlt össze tegnap a pécsi önkormányzat képviselő-testülete. Az estébe nyúló tanácskozáson arról is döntöttek: júliustól Stenczer Béla és Révész Mária közösen vezeti majd a POSZT-ot. A fesztivál honlapján már olvasható a felhívás, miszerint közönségzsűri kerestetik.

A Pécsi Országos Színházi Találkozó ügye csütörtökön került napirendre a városban. A képviselők döntése nyomán Stenczer Béla mellett július elsejétől Révész Mária is ügyvezetőként dolgozik majd a Pécsi Országos Színházi Fesztivál Nonprofit Kft. élén. A helyi Fidesz korábbi frakcióvezetőjét a cégben 500 ezer forintos tulajdonrészt vásároló Magyar Teátrumi Társaság Egyesület jelölte.

reveszRévész Mária

A POSZT-tal kapcsolatban nem ez az egyetlen újdonság, ugyanis a fesztivál honlapján már olvasható egy felhívás, miszerint kerestetik a találkozó 5 közönségzsűrije. A zsűrinek tagja lehet, aki baranyai lakos és jegyet vált a Pécsi Nemzeti Színház március 30-án, 19 órakor kezdődő előadására, a Tordy Géza rendezte A doktor úr című bohózatra. Aki komolyan gondolja, hogy szívesen és felelősséggel részt venne ebben a munkában, annak ki kell töltenie az érkezésekor kapott jelentkezési lapot és az előadás végéig be kell dobnia a kijelölt urnába. Közülük sorsolják ki – közjegyző jelenlétében, egy későbbi időpontban – a szerencséseket. A biztonság kedvéért két póttagot is sorsolnak.

poszt

A zsűritagoknak vállalniuk kell, hogy minden versenyprogramot megnéznek. “Nyilvánvaló, hogy a leendő zsüritagnak a POSzT idejére szabadságot kell kivennie, ráadásul, ha nem pécsi lakos, akkor szállásról is magának kell gondoskodnia. Ezért szerencsésebb, ha itt lakik, bár nem kizáró ok, ha Baranya más településén él” – szól a felhívás.

valogatok

A 12. POSZT-ra június 7. és 16. között kerül sor. Az eddigi gyakorlatnak megfelelően az új válogatásban a 2011. március 1 – 2012. február 28. közti bemutatók vesznek részt.
Hamarosan a versenyprogram is kialakul, amelyért idén - számos egyeztetés eredményeként-
Lőrinc Katalin táncművész, Rockenbauer Zoltán művészettörténész, valamint a Színházi Kritikusok Céhe képviseletében Zappe László színikritikus és Bicskei István színész-rendező-koreográfus felel. A versenyzők listáját március 5.-én teszik közzé és a Színház.hu, hagyományaihoz híven március 6.-án interjút közöl a válogatókkal.

Színház.hu

süti beállítások módosítása