Kabaré musical a Hot Jazz Band-del

2012. március 18-án és 19-én ismét színre kerül a gödöllői Művészetek Háza színháztermében a Kabaré (Cabaret) musical. Elsősorban a világhírű film sikere óta nevezik a művet a drámai musicalek legjobbikának, ami kiegészítette a csupán felhőtlen szórakoztatásra szánt zenés művek sorát.

 

Az előadásról:

A fasizálódó Németországban alakul ki az angol varietésztár és az irodalmi pályát kezdő amerikai fiú, valamint a megkeseredett szállásadó asszony és a zsidó származású zöldségárus szerelmi története. Ebben az előadásban különös hangsúlyt kap a foglalkozása miatt lenézett prostituált és a bántóan tutyimutyi csempész kapcsolata, akik frusztráltságuk révén az embertelen gondolatok legfőbb hordozóivá válnak.

Az előadás a személyes sorsokra koncentrál. Ahogy a társadalmon egyre inkább eluralkodik egy kegyetlen eszme, úgy az egyes karakterek életét is egyre jobban befolyásolja saját, személyes démonjuk, mely múltjukból, vágyaikból, személyiségükből fakad. Mindezek fő mozgatórugója egy különleges szereplő, a Konferanszié, aki mindössze 1 percre hagyja el a színpadot. A gödöllői előadásban a Konferanszié nem egy misztikus, megfoghatatlan szereplő, hanem egy hétköznapi figura, egy barát, egy munkatárs, egy ismerős, aki mindennapi életünkben különös feltűnés nélkül van jelen. Különlegességét állandó jelenléte, és szinte észrevétlen, de rendkívül erős befolyásoló ereje adja.

Különös hangulatot ad a színrevitelnek, hogy a színpadi karakterek a 20-as évek elején egy némafilm vetítésére érkeznek, és az elképzelt, jövőbeli történetben ismernek rá saját sorsukra. A musical nagyon jó dramaturgián alapul, a történet önmagában is könnyen érthető, de a figyelmes néző Horváth Zoltán rendezésében motívumokat fedezhet fel Proust, Chaplin, von Sternberg, Riefenstahl, Platón, Wagner műveiből, a mindenkori társadalomkritika megjelenése mellett.

Cabaret_plakt1_2012

Mastreoff-Kander-Ebb:

Kabaré

A szövegkönyvet fordította: Szirtes Tamás
A dalszövegekett fordította:  Blum Tamás
(A "Már nem számít" c. dal szövegét írta: Horváth Zoltán)
Sally Bowles - Miklós Krisztina
Konferanszié - Géczi András
Cliff Bradshow - Neumann Balázs
Schneider asszony - Herczenik Anna
Schulty úr - Hábetler András
Ernst Ludwig - Békefi László
Kost kisasszony - Baranyi Orsolya
Lányok a Kit-Kat klubban: Homolya Szilvia, Hörcher Noémi, Prondvai Bea, Sebők Melinda
Fiúk a Kit-Kat klubban: Hegyi Dávid, Lénárt Gábor
Zene: HOT JAZZ BAND
Koreográfus - Kézér Gabriella és Vajda Gyöngyvér
Videotechnika - Hanula Gábor
Zenei rendező - Fodor László
Rendező - Horváth Zoltán

Művészetek Háza Gödöllő, Színházterem

2012. Március 18., 19. 19:00

Jegyár: 3000 Ft

 

További információ és jegyrendelés: www.muza.hu

süti beállítások módosítása