DreaMe a MUban - A női identitáskeresés dilemmái

A női identitáskeresés dilemmáit jeleníti meg a színpadon Henrik Kaalund dán koreográfus DreaMe című videó-tánc előadása, amelyet március 2-án és 3-án nézhetnek meg az érdeklődők a budapesti MU Színházban.

A DreaMe a valóság és a vágyott valóság kölcsönhatásáról mesél: egy nő képzelt eszméi, értékei és céljai, valamint a tudatalatti szükségletei között megfeszülő kontrasztot tárja a nézők elé.
A Berlinben élő dán koreográfus, Henrik Kaalund darabjának főszereplője a holland származású színész-táncos Sylvania Pen, aki mozdulataival a mindennapok információáradatától és a saját alteregótól befolyásolt identitáskeresés dilemmáját jeleníti meg a színpadon. Az előadás zenéjét Michael Haves, a jelmezeket pedig Annett Hunger készítette.

Sylvania_Action_cWalter_Bickmann

fotó: Walter Bickmann

Henrik Kaalund a stuttgarti John Cranko School és a New York-i David Howards School of Dance intézményeiben végzett klasszikus balett szakon. Olyan neves társulatokban táncolt, mint a Cleveland Ballet, a Ballet Arizona, a Basel Ballet, a Ballet Dortmund, illetve a Conny Janssen Danst
Készített koreográfiát a Dortmund Ballet, a Ballet Hildesheim és a Ballet Greifswald társulatainak. Első önálló munkájával 2003-ban elnyerte a kortárs európai színházak számára rendezett lipcsei Euro-scene fesztivál legjobb német táncszólónak járó díját.
A DreaMe című előadást március 2-án és 3-án, este nyolc órától nézhetik meg az érdeklődők a MU Színházban.

forrás: MTI

süti beállítások módosítása