Élőben közvetíti előadásait a lengyel tévészínház

Több mint félévszázados szünet után tértek vissza a lengyel közszolgálati médiába az élő adásban bemutatott színházi előadások: Daniel Colas Les chaussures, opus 124 című színdarabját mutatják be a televízióban és az interneten.

Újdonságnak számít, hogy a hagyományos, televízióban sugárzott rendezői változat mellett a http://szinhaz.blog.hu/media/image/2012-02-29/11871439/skarpetki_tvp.pl honlapon is meg lehetett tekinteni a színdarabot. Az interneten a nézők további három kamerabeállításból válogathattak. Az ilyen, szakszerűen előkészített, színvonalas bemutatók médiaközvetítésében a szakma a színház népszerűsítésének módját látja. A tavaly ősszel bemutatott első élő előadás, Peter Quilter Mennyei! című darabja nagy médiaeseménynek számított. Csaknem 2,8 millió nézőt vonzott a képernyők elé, ami felér a lengyel futballcsapat mérkőzéseinek vagy a legnépszerűbb sorozatok nézettségével.
Colas darabját a tévészínház varsói stúdiójának színpadán mutatták be, közönség jelenlétében. Az előadást másfél éve játssza az egyik fővárosi teátrum. A szakmai kritika a nagyszerű szereposztást (Piotr Fronczewski és Wojciech Pszoniak) és rendezést (Maciej Englert) dicséri.
Piotr_Fronczewski
Piotr Fronczewski (forrás: images.google.com)
Fronczewski és Pszoniak az idősebb nemzedék legismertebb és legnépszerűbb színpadi, illetve filmszínészei. Mindketten a legnevesebb lengyel színházakkal szerződtek, és nem egyszer együtt is szerepeltek, mozgóképben is.
Colas színdarabja két korosodó, elfeledett, de a színpadra visszavágyó színész keserű, nem ritkán humoros, összetűzésekkel teli beszélgetését rögzíti. A férfiak egy szerzői előadással kívánnak visszatérni a színpadra, hogy visszaszerezzék hírnevüket. Elkeseredett vállalkozásukkal méltóságukat próbálják megmenteni, miközben az életről, a magányról és az öregségről perlekednek.
forrás: MTI/emasa.hu

süti beállítások módosítása