Ideiglenes játszóhelyre költözik a szatmárnémeti színház

Ideiglenes játszóhelyre költözik a magyar és román tagozattal működő szatmárnémeti Északi Színház a színházépület nyáron kezdődő felújítása miatt. Ezt megelőzően a színháznak ideiglenes otthont adó művelődési házat is korszerűsíteni kell.

Ősztől a Szakszervezetek Művelődési Házában fogja tartani előadásait a két szatmárnémeti színházi társulat, miután a nyáron megkezdik a szatmárnémeti Északi Színház leromlott épületének teljes külső és belső felújítását.
Az Északi Színház, amelyen belül működik a magyar Harag György Társulat is, pályázati úton 2,5 millió eurót (725 millió forintot) nyert az épület korszerűsítésére. A színházat legutóbb 1970-ben újították fel, az eltelt négy évtized alatt csaknem minden berendezés tönkrement.
Az Új Magyar Szó című bukaresti napilap szerdai számában Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere elmondta: ahhoz, hogy a művelődési házban megkezdődhessen a két társulat következő évadja, az önkormányzat két nagyobb munkálat elvégzését vállalta, a fűtésrendszer korszerűsítését és az épület hőszigetelését. Az előbbit az idei, utóbbit a jövő évi költségvetésből finanszírozzák.
Gyüre Lajos, a művelődési ház igazgatója kifejtette: a város segítsége nélkül teljesen leromlott volna a hatalmas épület állaga. Hozzátette: harminc év után most már véglegesen megoldódhat a fűtés és talán a beázás örökös problémája is, ami eddig az épület kihasználtságának két fő akadálya volt.

süti beállítások módosítása