Petíció született Bács Ferencért

Több száz rajongó írta alá azt a petíciót, amelyben arra kérik Bács Ferencet, a jövőben is szinkronizálja a Hobbit című film főhősét , Gandalf varázslót. A Jászai Mari-díja s művésznek jóleshetett a szeretet, a színigazgatók zömétől ugyanis évek óta nem kap méltó ajánlatot.

Mit szólt a petícióhoz? 
- Egy félreértésből indult ez az egész. A rendezők nem találtak itt hon, amikor készítették a reklámot, egy barátomat kérték fel, hogy csinálja meg. Ha Isten megsegít, és egészséges leszek, én szinkronizálom Gandalfot a jövőben is. 
Nem látni színpadon. Egy ilyen szintű művésznek, mint ön, nem bántó, hogy nincsenek felkérései? 
- Nem. Mindenki a saját társaságát hozza helyzetbe. Nem tudom magam sehova bejátszani, a szó bármilyen értelmében. Voltak felkéréseim, de azokat nem vállaltam el, nem voltak azon a szinten. Sok mindent másképp tanultam. Kell, hogy igényesség legyen. Önálló estjeim azonban vannak, 100-120 ember mindig bejön. 

Bacs-FerencMit gondol a színházi világban zajló változásokról?
- Sok probléma van, amit fel tudna vetni az ember. Az irányítástól függ minden, attól, kit tesznek meg színigazgatónak. Ne az öncél vezérelje a dolgokat. Pénzért csinálni valamit más, mint hivatásként. A pénz szörnyű dolgokat szül. Tönk re is ment az ország.

forrás: blikk.hu

süti beállítások módosítása