Tavaszi fesztivál Egerben: operagála, előadások, tárlatok

Operagálával, különleges helyszínekkel, zenei, színházi és képzőművészeti programkínálattal várja a látogatókat az idén immár 12. alkalommal, ezúttal március 16. és 31. között az Egri Tavaszi Fesztivál.

tavaszi

Az önkormányzat 7,7 millió forinttal támogatja a fesztivál megtartását és további 5 millió forintot nyert a város a rendezés céljaira az Új Széchenyi Terv pályázatán - mondta Habis László, Eger fideszes polgármestere a hevesi megyeszékhelyen szerdán sajtótájékoztatón.
A rendezvénysorozat egyik legrangosabb programja az Operagála lesz Miklósa Erika, Horváth István és az Egri Szimfonikus Zenekar közreműködésével március 19-én az Eger Hotel konferenciaközpontban, ahol a többi között Rossini, Donizetti és Verdi művei csendülnek fel. Szintén nagy érdeklődésre tart számot a Magna Cum Laude együttes koncertje, amelyet március 31-én a Gárdonyi Géza Színház előtti területen ingyen tekinthetnek meg a rajongók.
A fesztivál egyébként egy különleges St. Martin-koncerttel kezdődik a Líceum tetőteraszán március 16-án. Szintén a zenei kínálat része az Intim Torna Illegál koncertje az Egrix Clubban, a Csakragenerátor dobkör műsora a Török Fürdőben, a Bolyki Brothers fellépése a "Város a város alatt" pincében és az Ethnofil-koncert az Egri Várban.
A Szín-vonal elnevezésű rendezvénycsoportban lép színpadra a Figura Stúdió Színház. Az előadások március 25. és 28. között lesznek az Egri Kulturális és Művészeti Központban. A társulat Jevgenyij Griskovec Tél, Georg Büchner Woyzeck, valamint Katona Imre A téboly hétköznapjai című darabját viszi színpadra. Az Élőkép társulat március 28-án a Harlekin Bábszínházban a Lepkévé válás - Konspiráció című mozgásszínházi produkciót mutatja be.
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem március 22-én fényszobrokkal díszíti fel Eger köztereit, március 28-án pedig fényfestéssel kísért filmeket vetítenek a Rossz templomban - ismertette a programot a polgármester.

süti beállítások módosítása