Mégis lesz pénz Vidnyánszky mozijára

A szarvassá változott fiú, a debreceni film mégis elkészülhet: ígéret van rá, és Andy Vajna is eljön, hogy végignézze.

A dehir.hu cikkéből:

Pár hete érkezett a hír, hogy nincs elég pénz Vidnyánszky Attila filmjére, a Juhász Ferenc költői eposzából forgatott mozira. Hiába nyertek az alkotók A szarvassá változott fiú forgatásra és a vágásra 100 millió forintot a Nemzeti Erőforrás Minisztériumától, a befejezéshez, a hang utómunkálatokhoz még szükség lenne körülbelül 30 millióra.

szarvassa2

Így a debreceni helyszíneken forgatott Vidnyánszky-mozit nem lehetett bemutatni a Filmszemlén. Azért is volt megdöbbentő ez a fordulat, mert január végén Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) vezérigazgatója még azt írta a Nol.hu oldalon megjelent cikkében a januárjától életbe lépett új filmtörvény kapcsán, hogy „soha még annyi pénz nem volt az egész estés műfajokra, mint ebben az évben: 5,5 milliárd forint!” 

Vidnyánszky Attila felidézte, egyszerűen „megbotlott egy ügyetlenség miatt”. A rendező a Dehir.hu kérdése elmondta, annak idején Szőcs Géza államtitkár azt ígérte, hogy egyrészt ad támogatást a filmforgatásra, és úgy gondolta, hogy ad majd a 2012-es keretéből a film befejezésére is. „Ez így jó is lett volna, csak éppen közben kiderült, hogy nincs 2012-es kerete, nem kapott idén filmet…”

szarvassa1

Friss információ az is, hogy tárgyalt Ozorai András, a film producere az MNF vezetőjével. „Havas Ágnes megígérte, hogy valamikor az elkövetkező napokban eljönnek Andy Vajnával és megnézik a filmet – most már teljes egészében –, és jelezték, hogy pályázhatunk a filmalapnál a befejezéshez szükséges összegre. Ezek után biztos vagyok benne, hogy hamarosan meg fog születni ez a film, hiszen már eleve az is nagyon biztató, ami eddig készen van. A képi rész már összeállt, a hanggal való munkák vannak még hátra. Itt ez sokkal fontosabb, és összetettebb is, mint a legtöbb film esetében. A szarvassá változott fiúban ugyanis egy többszólamú kórusmű hangzik el abban az előadásban, ami a filmben születik meg…” – árulta el a Dehir.hu-nak Vidnyánszky Attila, aki felidézte azt is, hogy a filmet több debreceni helyszínen forgatták. Köztük a majdani Latinovits Színházban is, mely gyönyörű hátteréül szolgált a készülő alkotásnak.

forrás: dehir.hu

süti beállítások módosítása