Színházi-író-műhely indul Kaposváron

A Csiky Gergely színház felhívása.

A színház közleménye:

Ha szeretsz színházba járni, és szívesen írsz vagy írnál előadás-élményeidről, ha érdekel a színházesztétika, a kritikaírás, akkor a Csiky-műhelyben a helyed!

A műhely egy nyitott kör, nevezhetnénk szabad akadémiának is, ahol színházi előadások elemzésével, az előadásokról szóló írás mikéntjével, módjával, és a kritikaírás kérdéseivel foglalkozunk. Vagyis a gyakorlatba ültetve: előadásokat nézünk, mindannyian szavakba öntjük gondolatainkat, és megbeszéljük a tapasztalatokat. Mi több: elemezzük egymás írásait.

Közösen gondolkodunk tehát színházművészetről és írásművészetről.

A műhelymunka vezetője Bérczes László, a Csiky Gergely Színház művészeti vezetője, rendező, dramaturg és színikritikus. Segítői Váradi Szabolcs segédrendező, rendező, költő és Szemerédi Fanni kritikus kezdemény.

Ha van kedved kipróbálni a műhely-létet, a következő e-mail címen jelentkezhetsz szemeredi.fanni@csiky.hu egy 5000-6000 karakter terjedelmű írással, melynek témája a Csiky Gergely Színház bármelyik előadása lehet. A beküldési határidő 2012. március 16.
Március 27-én, a színházi világnapon találkozunk az első műhelyen, aztán a későbbiekben havi rendszerességgel folytatjuk alkotói tevékenységünket, és persze mindig új izgalmas feladatok várják az ifjú írókat, kritikusokat!
Ha bármilyen kérdésed van, keresd Szemerédi Fannit, a Csiky Gergely Színház sajtósát (a fenti e-mail címen megtalálod)!
Találkozunk a Csikyben!

süti beállítások módosítása