Tavaszi fesztivál - Indiai, olasz és horvát kultúra Nagykanizsán

Sass Brunner Erzsébet és lánya, Brunner Erzsébet indiai képei, David Boato olasz dzsessztrombitás muzsikája és Zeljko Hudek horvát művész festményei révén más országok kultúrájába is bepillantást nyerhetnek Nagykanizsán az idei Tavaszi Művészeti Fesztivál rendezvénysorozatának látogatói.

Tóthné Hegedűs Erzsébet, a szervező Kanizsai Kulturális Központ munkatársa a fesztivál pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: március 11-én a Ghymes együttes Szikraszemű című lemezét bemutató koncerttel indul a 20 napon át tartó eseménysorozat. A népzene a főszereplő a Góbé zenekar bemutatkozó koncertjén is, míg a balettkedvelők számára kínál élményt a Magyar Táncművészeti Egyetem végzős hallgatóinak Tánc, tánc, tánc című műsora.
A dzsessz rajongói számára két koncertet ígér a nagykanizsai rendezvény. A Szőke Szabolcs Quartet az olasz - Magyarországon először fellépő - David Boato trombitást szerepelteti vendégként, míg a Kanizsa Big Band koncertjén Gyárfás István gitáros lesz a közreműködő.
Nem maradnak program nélkül a képzőművészetek kedvelői sem, Zeljko Hudek, valamint a Brunnerek kiállításának köszönhetően. A horvát születésű, de jelenleg Ausztriában élő Zeljko Hudek Macskák és emberek című kiállítása állatokkal, emberekkel egy mesevilágot, babavárosokat idéz. A művész évek óta visszajáró vendége a Nagykanizsához közeli Kendlimajorban működő Ludvig Művésztelepnek. Az Álomjárók Indiában címet viseli a múlt században Nagykanizsáról indult Sass Brunner Erzsébet és lánya, Brunner Erzsébet tárlata, amely spirituális utazásaikat mutatja be.
A színházkedvelőket Daniel Glattauer Gyógyír északi szélre című darabja várja majd Nagykanizsán Göttinger Pál rendezésében, Fullajtár Andreával és Őze Áronnal a főszerepben. Papp János színművész ugyanott Nevess, én majdnem meghaltam című előadása saját útinaplójaként elevenedik meg a világ számos pontján tett gyalogos útjairól.
Farkas Tibor, a Kanizsai Kulturális Központ munkatársa azt mondta: tudják, hogy a 2012. év komoly gazdasági feladatok megoldását várja minden munkáltatótól és minden magánembertől is. A nehéz időszakban is meg kell azonban őrizni az értékeket, minőségi szolgáltatást kell nyújtani a kultúra területén is, ezért törekedtek nívós és színes programot kínálni a 15. nagykanizsai Tavaszi Fesztiválon.

süti beállítások módosítása