Variációk a Magyar Színházban

Március 18-án a Magyar Színház színpadán láthatják Vári Bertalan társulatának előadását, a Variációkat.

Hetven örömteli percet ígér közönségének a Varidance első, bemutatkozó darabjával Vári Bertalan. A Variációk című táncesten a legjobb Vári-koreográfiákra készülő nézőt egymás után érik a meglepetések – a táncok ismerősek is meg nem is, ami nem véletlen, hiszen a régieket is újragondolva, „átvariálva”, az újak közé illesztve mutatja be a társulat.

varidancefotó: Mernyó Ferenc

Műfajok és stílusok sokaságának – köztük a sztepp, hiphop, kortárs és a cirkusz – ötvözete a Variációk, a csapat és az individuum balanszírozott megmutatásával. Nem megszokott, hogy egy táncos önmagáról szólva, 1-2 szellemes mondattal vezesse fel a testére szabott – szívéhez, egyéniségéhez választott és komponált – szóló vagy páros produkciót; ezen az estén a reflektor fénye előbb az egyénre irányul, s csak aztán a hozzá csatlakozó társakra.

A szenvedélyes, lírai, humoros, mulatós hangulathoz Kanye West, Snoop Dogg, Ternipe, Parno Graszt, a Kereked Band és más szerzők szolgáltatják a zenét.

A táncosok pedig a tőlük megszokott színvonalon és formán túl egyéniségük eddig ismeretlen színeit is megcsillogtatják. A hiphoprajongó, az akrobata, az artista, a szerelmes, a szabadságra vágyó, a képzeletbeli pisztollyal párbajozó, a bádogkannát is szóra bíró, kalappal, esernyővel, dobverővel, cajonnal – némi túlzással – bármivel, zenére vagy a nélkül is táncolni tudó lányok és fiúk számról számra bizonyítják sokoldalúságukat és mesterségbeli tudásukat.

süti beállítások módosítása