Közel 200 drámát írtak a Jókai Színháznak

Lezárult a Békéscsabai Jókai Színház, a Magyar Írószövetség és a Bárka folyóirat által meghirdetett egyfelvonásos drámapályázatot. A felhívásra 175 egyfelvonásos mű érkezett - értesült a hír6.hu.

A szakmai zsűri (Czitor Attila színész, Darvasi Ferenc kritikus, szerkesztő, Elek Tibor irodalomtörténész, kritikus, Kara Tünde színész, Kovács Frigyes rendező, Seregi Zoltán rendező, Tege Antal színész-rendező, Zalán Tibor író, dramaturg) már hozzá is kezdett a beérkezett pályaművekből kiválasztani azt a 12 legjobb darabot, amelyeket 2012 tavaszán Békéscsabán az Ibsen Ház udvarán, 2012 nyarán a Szarvasi Vízi Színházban mutatnak be a Békéscsabai Jókai Színház színművészei. A felolvasó-színházi előadások után a szerző és a közönség találkozójára is sor kerülhet majd.

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt darabot és a legtöbb közönségszavazatot kapott darabot 2012 őszén a Békéscsabai Jókai Színház színpadán ünnepélyes előadás keretei között (immár nem felolvasó-színházi formában) is bemutatják.

Ugyanezt a két darabot a Bárka című folyóirat is közzéteszi (az éppen aktuális számában), amennyiben azok nyomtatásban még nem jelentek meg.

harman

Elek Tibor, Tege Antal és Seregi Zoltán

A kiválasztott 12 darab megnevezésére a Színházi Világnapon, március 27-én kerül sor a Békéscsabai Jókai Színház Ibsen Stúdiószínházának színpadán Brestyánszki Boros Rozália: Csörte című darabjának bemutatása előtt. Érdekes, de nem véletlen, hogy ennek a műnek az első változata is éppen a Jókai színházban készült 2010-ben drámaíróversenyen, hiszen a színház az elmúlt években számos akciójával igyekezett szolgálni a kortárs magyar dráma ügyét.

süti beállítások módosítása