Győrben mutatkozik be Huzella Júlia - Tóték

A Győri Nemzeti Színház Örkény István Tóték című darabját viszi színre Funtek Frigyes rendezésében. Huzella Júlia a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatója ebben a darabban mutatkozik be a Győri közönségnek. Ágika szerepét Menczel Andreával váltva játsza.

totek

Darabtörténet

A Bábonyban, hegyvidéki nyugalomban élnek Tóték, akik a falu félbolond postásának legnagyobb örömére négyen vannak. Egy szép nap beállít a fronton harcoló fiuk parancsnoka, Varró őrnagy, hogy náluk töltse kéthetes szabadságát. Ettől kezdve mindenestül felfordul a tűzoltóparancsnok; Tót, felesége; Mariska és leányuk; Ágika élete. Szokásos napi rutinjuk helyett, a kilenc hónapos frontszolgálat során  idegbeteggé vált őrnagy kedvét keresve reggeltől estig, majd estétől reggelig dobozolnak. Tóték a józan ész határait feszegetve mindent megtesznek, hogy a fiuk az őrnagy jóindulatának köszönhetően megmeneküljön a szenvedéstől. Ám a falu postásának jóvoltából még csak nem is sejthetik, hogy áldozatuk mennyire hiábavaló.

Huzella Júlia a Győr24-nek nyilatkozott:

"Ez az első vidéki szereplésem, de nagyon élvezem. Várom már a bemutatót, de őszintén szólva kicsit félek is tőle, hiszen úgy érzem, hogy még annyi mindent kellene tennem, és biztosan sok mindenre még nem jöttem rá teljesen, amire lehet, hogy az elkövetkező hétben már nem is fogok. Az viszont nagyon megnyugtató, amikor már majdnem teljes egészében látjuk a darabot, amikor már összeáll az egység, és nem csak egy-egy jelenetet próbálunk."

totekplakat

Örkény István: Tóték

tragikomédia 2 részben

Az őrnagy         CSANKÓ ZOLTÁN

Tót         UNGVÁRI ISTVÁN

Tótné         VARGA MÁRIA

Ágika     HUZELLA JÚLIA "Teva" Ösztöndíjas / MENCZEL ANDREA

A postás         POSONYI TAKÁCS LÁSZLÓ

Tomaji plébános         MASZLAY ISTVÁN

Ciprián professzor         SÁRKÖZI JÓZSEF

Gizi Gézáné         RÁDLER JUDIT

A Lajt tulajdonosa         TÖRÖK ANDRÁS

Lőrincke         PINGICZER CSABA

Díszlet és Jelmez         CSÍK GYÖRGY

Súgó         FENESI OTTÍLIA

Ügyelő         MIKSI ATTILA

Rendezőasszisztens         BEDI ESZTER

Rendező: FUNTEK FRIGYES

Bemutató: 2012. március 03.19.00 Kisfaludy terem

süti beállítások módosítása