Operett a Színházak Éjszakáján

Sokszínű műsorral készül a Színházak Éjszakája című kulturális eseményre a Budapesti Operettszínház, melyet március 31-én rendeznek első alkalommal, tizenhárom fővárosi színház részvételével. Lesz operett és musical maraton, tánctanítás, és még a kulisszák mögé is beleshetnek az érdeklődők ezen a különleges estén.

Az eseményről tartott sajtótájékoztatón a programsorozat főszereplői vettek részt, azaz a tizenhárom Fővárosi Önkormányzat által fönntartott teátrum: a Budapest Bábszínház, a Budapesti Operettszínház, a József Attila Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Színház, a Madách Színház, a Mikroszkóp Színpad, az Örkény István Színház, a Radnóti Miklós Színház, az Új Színház, a Szabad Tér Színház, a Thália Színház és a Vígszínház képviselői.

Az eseménynek helyszínt adó Thália menedzserigazgatója, Kálomista Gábor köszöntötte az egybegyűlteket, majd mesélt a rendezvény létrejöttének körülményeiről: "Tavaly tavasszal találtuk ki, hogy a sikeres Múzeumok Éjszakája után legyen Színházak Éjszakája! A színházigazgatók egytől-egyig támogatták az ötletet, a Radnóti Színház pedig magára vállalta a szervezést. Köszönettel tartozunk a Fővárosi Önkormányzatnak, akik mind anyagilag, mind erkölcsileg maximálisan támogatnak minket." Ezt követően a Fővárosi Önkormányzat nevében felszólalt Csomós Miklós. A főpolgármester-helyettes elmondta, hogy Budapest részéről támogatandónak tartja ezt a kezdeményezést, hiszen fontosak számukra a színházak: "Színházszerető generációt kell nevelni most, amikor csökkennek a nézőszámok! Mindenkinek ajánlom a programokat, hiszen ez egészen más élmény lesz, mint amikor előadást látogatnak a nézők. Lehetőséget kapnak betekinteni a kulisszák mögé, találkozhatnak a rendezőkkel, színészekkel."

szinhazakejszakaja3

Bálint Andrástól, a Radnóti Színház igazgatójától megtudtuk, hogy az esemény főtámogatói a port.hu, a jegy.hu, a szinhaz.hu, illetve a Fidelio, akik egy különszámmal is készülnek a Színházak Éjszakájára. A Budapesti Operettszínház részéről Kerényi Miklós Gábor - KERO® és Bordás Barbara, a program arca vettek részt. A főigazgató elmondta, hogy a Színházak Éjszakájának napján négy előadást játszik a teátrum, a Nagyszínpadon a Cigányszerelem, a Thália Színházban pedig a Szörényi-Bródy rockopera, a Veled, Uram! fut majd két-két alkalommal aznap, tehát már az eseménytől függetlenül mintegy 4000 nézőre biztosan számíthatnak.

Bár a programok főként este és éjszaka lesznek, kedvezve a gyerekeknek a Csillárteremben 16.30-tól 17.30-ig Zenés Mesesarokkal várják majd a kicsiket és nagyokat egyaránt Kékkovács Mara, Siménfalvy Ágota és Szabó Dávid.

20.00-tól kezdetét veszi Operett és Musical Maraton a Raktárszínházban, amelyben rengeteg különlegességet hallhatnak a fellépőktől. Sokan tőlük eddig még sosem hallott dalt adnak elő a nézőknek. Mivel a zsebszínház kapacitása véges, ezért úgy próbálnak kedvezni nézőknek, hogy öt blokkra osztották a műsort, hogy minél többen láthassák kedvenceiket, amint igazi musical és operett-csemegéket énekelnek.

szinhazakejszakaja2

A program :

20.00-20.45: Mészáros Árpád Zsolt, Vágó Bernadett, Szendy Szilvi, Peller Károly, Lukács Anita, Vadász Zsolt, Szulák Andrea, Bálint Ádám

21.00-21.45: Vágó Zsuzsi, Kerényi Miklós Máté, Janza Kata, Németh Attila, Kalocsai Zsuzsa, Vadász Dániel, Peller Anna, György-Rózsa Sándor

22.00-22.45: Szabó P. Szilveszter, Füredi Nikolett, Feke Pál, Siménfalvy Ágota, Oszvald Marika, Szabó Dávid, Náray Erika, Pirgel Dávid, Kocsis Dénes

23.00-23.45: Dolhai Attila, Fischl Mónika, Bordás Barbara, Boncsér Gergely, Kékkovács Mara, Homonnay Zsolt, Csengeri Ottília, Földes Tamás

00.00-00.45: Csonka András, Peller Anna, Nádasi Veronika, Szerényi László, Geszthy Veronika, Kádár Szabolcs, Vörös Edit

Az esti Cigányszerelem előadást követően, a Backstage nevű program keretein belül 22.00-től 23.00-ig három húszfős csoport abban a szerencsés helyzetben lesz, hogy betekintést nyerhet, ahogy az április 1-jei Mágnás Miska előadásra készülve átépítik a nagyszínpadot a műszaki dolgozók. Idegenvezetőik Csonka András és Peller Anna lesznek.

Ha már az Operettszínházról van szó, a programok közül nem maradhat ki valamilyen formában a nyolc éve futó sikermusical, a Rómeó és Júlia sem! Tánctanulásra invitálják vállalkozó kedvű nézőket a Házi Színpadon 22.30-tól 24.00-ig, akik három, harmincfős csoportban sajátíthatják el az elhíresült mozdulatokat. Akik pedig mindebben a segítségükre lesznek, azok a darab ifjú tehetségei: Kocsis Dénes, Brasch Bence és Kerényi Miklós MátéRogács László tánc- és játékmester, valamint Mirtse Réka koreográfus-asszisztens.

A Budapesti Operettszínház programsorozatát éjfél után, 1.00-től 2.00-ig a TESSÉK zenekar koncertje zárja a színház Csillártermében. A formációban közreműködik: Bori Tamás - ének, zongora, Kedvek Richárd - basszusgitár, Földes Gergő - szólógitár, Pálfalvy Attila - dob, vendég: Földes Tamás.

Karszalagok:

Felnőtt karszalag - 1700 Ft

Diák karszalag - 1000 Ft (diákigazolvánnyal váltható)

Gyerek karszalag - 100 Ft (6 éves korig)

A tizenhárom színházba érvényes karszalag március 5-étől megvásárolható a Budapesti Operettszínház Szervezési és Közönségkapcsolati Irodájában is, illetve az összes résztvevő teátrumban, a jegy.hu, s a www.szinhazakejszakaja.hu oldalon, ahol a részletes program is megtalálható. Az interneten vásárolt karszalag bármelyik színház pénztárában átvehető.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása