Hírek az egri tánctagozatról - Novák Ferenc Egerben járt

Zajlik az élet az egri tánctagozat háza táján. Novák Ferenc és egy japán koreográfus is meglátogatta a csapatot. Topolánszky Tamás pedig röviden összefoglalta mit gondol a tagozatról. Hírek Egerből.

Novák Ferenc Egerbe látogatott

Novák Ferenc Kossuth-díjas koreográfus, a Honvéd Együttes egykori művészeti igazgatója, a Magyar Táncszövetség tiszteletbeli elnöke és Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgató-helyettese járt a GGTánc Egernél.

A művészeket Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója és Topolánszky Tamás, a tánctagozat vezetője fogadta. A vendégek megnézték a Les Preludes és A fából faragott királyfi című táncjátékot, és szóba került egy jövőbeni együttműködés lehetősége is.

novak

Japán koreográfus tartott kurzust

Japán koreográfus, Reina Hyun tartott klasszikus balett tréninget egy héten át a Gárdonyi Géza Színház tánctagozatánál.

A vendégtanár 2001 óta ismeri a tagozat vezetőjét, Topolánszky Tamással Grazban dolgoztak együtt. A GGTánc tagjai frissek, nagyon jók, energikusak – mondja Reina. Új technikákat tanítottam, tulajdonképpen egy kicsit másfajta szemlélettel ismertettem meg a fiatal művészeket. Megnéztem A fából faragott királyfit is, hogy ne csak próbateremben lássam őket. Először láttam ezt a Bartók-darabot, és mind a koreográfia, mind a színpadkép lenyűgözött - mondja.

japan

Küzdelmes évadon vannak túl

Lázasan dolgozik az egri tánctagozat. Alig, hogy bemutatták Bartók-Balázs Béla: A fából faragott királyft és Liszt Les preludes-jét, önálló produkciókat szerveznek – mesélte Topolánszky Tamás.

Küzdelmes évad felén vagyunk túl, egyre komolyabb művészekké érnek a táncosaink. Aktívan részt veszünk a színház életében, nemcsak a produkcióiban, hanem folyamatosan nézzük egymás munkáját. Ugyanakkor sok vendégtanárt hívunk, legutóbb a román Domsa Sorin tartott klasszikus balett, majd Grecsó Zoltán kortárs tréninget nálunk. Ez a nyitás jellemzi a munkánkat, pl. önálló produkcióra készülünk májusban, melyhez koreográfusi pályázatot hirdettünk. Tizenketten jelentkeztek, többek között külföldről is. A múlt héten Gyöngyösön tartottunk tánctörténeti bemutatót, melyben a néptánctól a kortárs és az ír sztepp táncig adtunk ízelítőt, de ennek lesz folytatása Egerben is – mondja a tagozatvezető.

süti beállítások módosítása