Takarékossági intézkedések várhatók Szegeden

Eredetileg David Gieselmann abszurd komédiája, a Kolpert úr is szerepelt a Szegedi Nemzeti Színház idei kínálatában, de ebben az évadban már nem, csak a következő szezon első felében tudják bemutatni a kortárs német darabot. A bérleteseket kompenzálják.

A Szegedi Nemzeti Színház jelenti:

„A Kolpert úr című Gieselmann-darab premierjét, amelyet 2012 tavaszára terveztünk, technikai okokból – élve a műsorváltoztatás sokszor hangoztatott, de csak komoly kényszer esetén alkalmazott jogával – őszre kell halasztanunk. A Premier-, Erkel Ferenc-, Juhász Gyula-, Páger Antal-, Bajor Gizi-, Latinovits Zoltán-, Kiss Manyi-, Jávor Pál-, Kazinczy Ferenc- és Universitas-bérletek tulajdonosait évadunk repertoárjának más darabjaival kárpótoljuk. Kérjük, hogy azok a kedves bérlők, akik a sorozatukba újonnan bekerülő előadásunkat már látták, forduljanak jegyirodánk munkatársaihoz, akik megkeresik a számukra megfelelő megoldást. Az okozott csalódásért szíves elnézésüket kérjük, egyben ígéretet teszünk arra, hogy még ebben a naptári évben megtekinthetik színházunkban Gieselmann remek darabját."

Szegedi_Nemzeti_Szinhazforrás: images.google.com

Gyüdi Sándortól, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójától származik az idézett közlemény, amelyből kiderül: a tervezettnél eggyel kevesebb bemutatót tart ebben az évadban a teátrum.

– Gyártási nehézségeink adódtak, mert a műhelyünk nem túl nagy, és több nagyszabású produkció torlódott egymásra. A múlt héten bemutatott West Side Story színpadképének elkészítése óriási munka volt; ezen a héten is premierre készülünk: a Hedda Gabler című Ibsen-darabot mutatjuk be a kisszínházban, azután pedig március közepére a Pillangókisasszony díszletét kell legyártanunk. Döntésünket ezen a technikai problémán kívül az is indokolta, hogy sok olyan sikerdarabunk van, amelyből nem tudnánk eleget játszani, ha lenne még egy bemutatónk ebben az évadban. A harmadik ok gazdasági: bár költségvetésünk csak a pénteki szegedi közgyűlésen dől el, várható, hogy – ahogyan a város más intézményeinek – nekünk is takarékossági intézkedéseket kell bevezetnünk – fogalmaz Gyüdi Sándor, aki azt is hangsúlyozza: a következő szezonra tolódó bemutató miatt kárpótolják azokat, akiknek a Gieselmann-darab szerepelt a bérletükben. – Olyan előadást ajánlunk fel nekik, amely nem szerepelt a bérletükben. Ha a csereelőadást látták már véletlenül jeggyel, akkor egy másik darabbal igyekszünk kompenzálni őket.

forrás: szinhaz.szeged.hu

süti beállítások módosítása