Jótékonysági előadás a kaposvári Csiky Gergely Színházban

2012. március 16-án a Karaván Művészeti Alapítvány és a Csiky Gergely Színház közösen jótékonysági előadást tart a színház két súlyos betegségen átesett és felépülőben lévő színészének támogatására.

A kezdeményezésről:

A kezdeményezés Nyári Oszkár és Tóth Géza ötleteként indult el, mindketten évtizedek óta a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának tagjai. Színészi munkájuk mellett azonban szabad idejükben egy nemes vállalkozás vezetői: Nyári Oszkár a roma és nem roma gyerekek tehetséggondozását célul kitűző Karaván Művészeti Alapítvány elnöke, Tóth Géza pedig az alapítvány művészeti vezetője. Szándékuk a színházművészet segítségével a fiatalok termékeny együttműködését, kreativitásuk fejlődését elősegíteni.

Most egy másik nem kevésbé nemes célért dolgoznak minden erejükkel, tehetségükkel és lelkesedésükkel, s ebben támogatóra találtak a Csiky Gergely Színház vezetésében és minden dolgozójában, így kerül az Anconai szerelmesek még egyszer újra a nagyszínpadra. A tavalyi évadban nagy sikerrel futó előadás az Alapítvány produkciója, azonban minden benne szereplő színész a Csiky Gergely Színház társulati tagja. A színház minden színésze és dolgozója egyöntetűen a kezdeményezés mellé állt, s az előadás teljes bevételét kollégáiknak ajánlják.

A darabról:

Helyszínünk egy Adria-parti városka terecskéje, a hetvenes években. E kedves olasz kisvárosban éldegél Don Tomao, az eladósorba került, enyhén beszédhibás gyermekét egyedül nevelő, ám szívügyekben még mindig naprakész, korosodó amoroso, könnyűvérű szobalányával, szomszédjában egy magányos panziósnővel és a környék legpocsékabb kávéját felszolgáló, saját ristorante után ácsingózó kávézótulajjal. És akkor még nem is beszéltünk az idevetődő többiekről: a halmozottan hátrányos helyzetű vándormuzsikusról, az életunt milliomosról, a szentéletű bölcsről, akinek durva csuhája alatt érző szív dobog. Valamint a tűzrőlpattant magyar lányról, aki születendő gyermekének nemzőatyját igyekszik fellelni eme kies olasz vidéken...

Valló Péter - Vajda Katalin - Fábri Péter:

Anconai szerelmesek

zenés komédia két részben
olasz reneszánsz komédiák alapján

és Valló Péter ötletéből
írta: Vajda Katalin
Dalszövegek: Fábri Péter
Don Tomao Nicomaco, anconai polgár • Nyári Oszkár
Lucia, a leánya • Czene Zsófia
Luigi, vándormuzsikus • Mózes Balázs
Giovanni, a kávézó tulajdonosa • Takács Géza
Drusilla, a húga • Nyári Szilvia
Lucrezio, milliomos • Sarkadi Kiss János
Viktória, magyar lány • Varga Zsuzsa
Dorina, Tomao házvezetőnője • Kovács Zsuzsanna
Agnese, a panzió tulajdonosa • Horváth Zita
Benito • Sebesi Tamás
Adolfo • Szvath Tamás
Zenekar:
Billentyű: Barabás Edit
Gitár: Tolnai Rudolf
Basszusgitár: Sebesi Tamás
Dob: Somogyi Zoltán
Szaxofon: Bárány Tamás
Korrepetítor: Barabás Edit
Rendezőasszisztens: Pintér Katalin
Rendező: Tóth Géza

2012. március 16., 19 óra

Csiky Gergely Színház,

Kaposvár

süti beállítások módosítása