Révkomáromban az erdélyi Osonó Színházműhely

A révkomáromi Selye János Egyetem Danubius kollégiumának nagytermében lép fel hétfőn a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely: az erdélyi társulat ott tartja Ahogyan a víz tükrözi az arcot című produkciójának századik előadását - közölte a hirek.sk szlovákiai magyar hírportál hétfőn.

A darabot annak 2011-es premierje óta már 22 erdélyi és magyarországi helyszínen játszották, a Felvidéken viszont most először lép fel az Osonó Színházműhely.
A darab hosszú beszélgetések és egyéni megnyilatkozások eredményeként jött létre. "Ennek színházi térbe helyezésekor megtapasztaltuk a közösségi alkotás és határaink feszegetésének élményét, létrehozva lelkünk rezdüléseinek derűs vízióját és megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat" - olvasható a társulat honlapján a produkcióról.

A 65 perces előadást, melyet 14 éven felülieknek ajánlanak, Fazakas Mihály rendezte.
Az Osonó Színházműhely fiatal alkotók színházi kutatásainak, kísérleteinek otthont adó szellemi műhely, amely fiatalokszínházi képzésével és előadások létrehozásával foglalkozik. A független társulat állandó tagjai mellett ebben a színházműhelyben próbálhatják ki magukat a Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatának, a Művészeti Népiskola színészosztályának és a Mikes Kelemen Főgimnázium Diákszínházának tanulói is.

süti beállítások módosítása