Szarvas József plakátkiállítása Viszákon

A viszáki Kultúrpajtában március 15-én kezdődik az évad: Szarvas József, az alkotóház tulajdonosa többek között a Nemzeti Színház tíz évének plakátjaiból rendez kiállítást. A teátrum hirdetéseinek teljes repertoárja eddig máshol nem volt látható.

 Szarvas József, a Nemzeti Színház színésze - aki hat éve működteti Kultúrpajtáját az alig háromszáz lelkes Viszákon - március 15-én Erkel Bánk bán című operájának részleteiből összeállított ünnepi koncert után, plakátkiállítással indítja az évadot. A színész a tízéves Nemzeti Színház hirdetéseit gyűjtötte össze, s a gyűjteményt nemzeti ünnepünkön állítja a közönség elé. A képanyag a hosszú hétvégén lesz látható, s a galériában Kaiser Ottó fotóművész munkáiból összeválogatott tárlatot láthatnak még az érdeklődők.

kulturpajtaSzarvas József a kulturpajtában (forrás: telepesek.hu)

A tavasztól őszig tartó programsorozatról szólva Szarvas arról beszélt, nem több hónapos fesztivált varázsolnak a térségbe, hanem a viszáki otthonos kultúrtájhoz illeszkedve, egyedülálló közösségi életet teremtenek az Őrségben. "Tartózkodunk attól, hogy a művészek bennfentes találkozóhelyévé váljon a kultúrpajta, amely a természet közelségében a lokális közösségi életet erősítve hívja be az alkotókat. A Tündérkert mozgalomnak - amely a Kárpát-medence őshonos gyümölcsfáinak megmentésére vállalkozott - továbbra is találkozóhelyet nyújtunk. Felvettük a kapcsolatot valamennyi helyi szállásadóval, hogy augusztus 20-ig tartó programjaink látogatóiról közösen gondoskodjunk" - tájékoztatott Szarvas.

forrás: Magyar Hírlap

süti beállítások módosítása