Tavaszi zsongás a Sufni G’ART’N-ben

Márciusra színes kínálattal áll elő az Akácfa utca 47. szám alatt található Sufni G’ART’N színpada. Többek között lesz Hólyagcirkusz Társulat és a 2007 óta nagy sikerrel játszott Jászai-monodráma is programra került.

Március 8-án 19 órától a Merlin Színházból ismert Hólyagcirkusz Társulat Zenekatasztófa című kétszereplős előadása lesz megtekinthető. Szőke Szabolcs 1997 óta működő társulatának ajánlása a következő: "A kultúra egy szemétdomb amelyen megterem a színház és a zeneművészet de akkor is szemétdomb tisztelt uram" (Thomas Bernhard). Végtelenül lecsupaszított "magány-cirkusz", ami öt mutatványon keresztül őrültek módjára jut a kifulladásig. Zene és csend, humor és tragikum között egyensúlyoznak Thomas Bernhard monomániás figurái.

Március 13-án pedig, 19 órai kezdettel a Jászai-mondodráma kerül színpadra, Menszátor Héresz Attila főszereplésével.

Jászai Mari. Gigászi primadonna. Örök játékos. Ripacs. Jászai Mari... Minden korok legjobb elektrája, Jászai Mari, az összeférhetetlen, Jászai Mari, akinek a munka volt a mindene, Jászai Mari, akinek Széchenyi István lett volna mindene (ha megadatik, hogy egy korban éljenek), Jászai Mari, az igazmondó, Jászai Mari, aki folyton hazudott, Jászai Mari, a szárnyaló, Jászai Mari, a szenvedő. Színész. Nő. Férfi. Ember. Kinevet minket, kineveti magát. Zengő alt hangon mesél nekünk az aranyozott hermafrodita arc. Magáról. Magáról, aki most Jászai Mari.

Március 27-én a Színházi Világnap alkalmából különleges programsorozattal készül a Sötétkamra Színpad. A színpad együttműködésben a Színházi Intézettel (OSZMI) és a Bajor Gizi Színészmúzeummal délután 17:00-tól várja az érdeklődőket.

Részletes program:

17:00-18:00 Vetítéssel egybekötött bemutató a Bajor Gizi Színészmúzeum gyűjteményéből: izgalmas fotók, videók és egyéb relikviák, anekdotákkal fűszerezve

18:00-19:00 Beszélgetés Békés Italával egykori nagyságokról, kortársakról, legendás pályatársakról - sok képpel, emlékkel, zenével

19:00-20:00 Zenés színházi karaoke Darvas Ferenccel: Karády és a negyvenes évek slágerei, filmdalok

közben: fényképeszkedés eredeti jelmezekben, kávéházi hangulat, zenés kóstoló...

20:00-21:00 A század gyermekei

felolvasószínház Alfred de Musset és George Sand szövegei alapján

Két értékválsággal küzdő, egyensúlyt vesztett, eszmék és tévelygések közt bukdácsoló század; két lázadó, útkereső, helyét nem találó ember; egy kivételes találkozás. Egy szerelmi történet, mely egyszersmind a világunkkal és önmagunkkal folytatott kétes kimenetelű harc története is.

"Egy olyan században, ahol csak az ember létezik, az iskolákat bezárják, s a magány ülteti agyag-istenét az otthonokra – mivé leszünk egy ilyen században? A függetlenség, a sokszor céltalan és magába forduló függetlenség a mi egyetlen Istenünk… de hová vezet mindez?

A mi századunk szemre nem valami szép – nem is tetszik nekünk. Hogy jó-e, vagy rossz, magam sem tudom. De, hogy bűneiben, közönyösségében és sivárságában mégis van valami lefegyverző szépség; ebben mindennek dacára hiszek, elpusztíthatatlanul." (Musset)

közreműködik: Horváth Illés, Zborovszky Andrea

21:00-tól: folytatódik a régi slágerek, filmdalok rekonstrukciója – karaoke

A programok ingyenesek, a felolvasószínházi előadás jegyára 500 Ft.

Sufni G’ART’N – Sötétkamra Színpad

1072 Budapest, Akácfa utca 47.

https://www.facebook.com/sotetkamra

http://www.sufnipub.hu/szinhaz.html

süti beállítások módosítása