Felépülhet a Pesti Millenáris

A városvezetés tervei szerint a Bosnyák téren épülne fel a Pesti Millenáris, amely a pesti kulturális élet központja lehet. Erről és a közeljövő feladatairól ifj. Harrach Péter kulturális tanácsnok nyilatkozott a Demokratának.

Ifj. Harrach Péter elmondta a kulturális tanácsnok feladata a stratégiai tervezés, rendezvények feletti opponálás vagy egy koncepció elkészítése 4 éves ciklusban.

harrach

Arról is beszámolt, hogy Zugló kulturális élete túlmutat a kerületen. “Kinőttük a kabátot. A zeneművészeten kívül a színházművészetre és a filmművészetre is nagy hangsúlyt fektetünk. A Vajdahunyadvár belső udvarában megszerveztük a Zuglói Nyári Színházat, ahol operettet, musicalt, zenés vígjátékot mutattunk be. Közel ezren látogatták ezeket az előadásokat, nemcsak Budapestről, hanem Pest megyéből is” – fogalmazott ifj. Harrach Péter.

Elárulta, hogy visszahoznák a szabadtéri mozizás hangulatát, olyan rendezvényeket terveznek, amelyek történelmi eseményeket elevenítenek fel, és a tradicionális magyar értékeket a néptánccal szeretnék bővíteni, ezért néptáncfesztivált szerveznek. “Amint sikerül a BKV-val megegyezni, a Bosnyák téri villamosremíz helyére egy kulturális központot építünk. A Millenárishoz hasonló funkciójú intézménnyel Zugló a pesti kultúra központjává válik” – tudatta a tanácsnok.

Forrás: Demokrata

süti beállítások módosítása