Színház a gödörben 2. - Újra összeül a szakma

A Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság folytatja szakmai vitanapját, ezúttal a Kossuth Klubban találkoznak a színháziak. Biztosan ott lesz többek között Rudolf Péter, Háda János, Pintér Béla, Fekete Péter.

"Napjaink gazdasági elvonásai és a gyakran tapasztalt politikai megosztottság egyaránt nehéz helyzet elé állítja szakmánkat, de az egyes embert is. Éppen ezért szeretném felhívni figyelmeteket a Színház a Gödörben II. konferenciára, amelynek előadói a meghívóban megadott témákban igyekeznek praktikus és „lelki” segítséget adni e sarokba szorított helyzet túlélésre. Bíztatlak Benneteket, hogy gyertek el március 19-én a Kossuth Klubba! (Takács Kati)

kossuth

A „Színház a gödörben II.” 2012. március 19-én hétfőn lesz 11.00 – 17.00 között a Kossuth Klubban (V., Múzeum utca 7., Kálvin térnél, parkolás a Pollack Mihály téri mélygarázsban)

A részletes programról:

Regisztráció: 10.30-tól

11.00 – 13. 20 – MI A SZÍNHÁZI NEVELÉS?

A színházi nevelés értelmezése és helyzete az új Előadó-művészeti Törvény tükrében

Mottó: Ha az iskolában nincs ének- és zeneoktatás, a jövő generációi csak fogyasztói lesznek a zenei iparnak. Ha nincs testnevelés, utódaink csak a televízió előtt ülve részesülnek a sport élményeiben. S ha nem tanítjuk meg őket „színházul beszélni”, pár éven belül nem lesz közönsége színházainknak…”

A beszélgetés témái: a színházi nevelés definíciója, formái – kutatások, eredmények – iskola és színház kommunikációja – hálózatépítés – finanszírozási, támogatási lehetőségek.

Felkért előadók: Cziboly Ádám, Lipták Ildikó, Takács Gábor, Végh Ildikó, Fekete Péter, Madák Zsuzsanna, Kulcsár Edit, Szabó Réka, Zrinyi-Gál Vince, Végvári Viktória, Vidovszky György, Németh Mónika, Tarda Orsolya

Felkért moderátor: Rácz Attila

13.45 – 17.00 – FELJEGYZÉSEK AZ EGÉRLYUKBÓL – színházművészek érdekérvényesítése 2012 (HAJRÁ, SUKA!)

A beszélgetés témái: Az előadó-művészeti törvény színházművészeket érintő aspektusai – társadalombiztosítás/önsegély – ügynökségi képviselet/önmenedzselés – független művészek – sorstörés/traumaterápia

Felkért előadók: Dr. Gyimesi László, Dr. Kriza Zsigmond, Dr. Tomori Pál, Dr. Bakó Tihamér, Pécsi Júlia, Rudolf Péter, Háda János, Pintér Béla

Felkért moderátor: Sándor Erzsi

Térkép a helyszínhez:

terkep


süti beállítások módosítása