Kovács György-díjat kap Bányai Kelemen Barna

Bányai Kelemen Barna, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művésze kapja az idén az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Kovács György díját. A díjátadó ünnepségre 2012. április 14-én a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet dísztermében kerül sor.

Az EMKE-díj kuratóriuma olyan alkotók közé sorolja ezáltal a fiatal marosvásárhelyi művészt, mint Czintos József, Csíky András, Hatházi András, Balázs Attila és Veress Albert, akik korábbi esztendőkben kapták meg e díjat. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház művészei közül eleddig Lohinszky Loránd, Szélyes Ferenc és Györffy András érdemelte ki eme rangos elismerést.

HUGENOTTAK_BanyaiKelemenBarnaBányai Kelemen Barna a Hugenották c. előadásban (forrás: Tompa Miklós Társulat)

Bányai Kelemen Barna az utóbbi évadok egyik legtevékenyebb, legnépszerűbb művésze Marosvásárhelyen. Jelenleg a Nem élhetek muzsikaszó nélkül, Senki sem tökéletes, avagy nincs, aki hűvösen szereti, Platonov, A makrancos hölgy, avagy a hárpia megzabolázása, Hugenották, Caligula helytartója és a Bányavirág előadásokban szerepel, de nemsokára színpadra lép Gotthold Ephraim Lessing: Bölcs Náthán című színművében is.

süti beállítások módosítása