Bombariadó volt a pécsi színházban

Kiürítették a Pécsi Nemzeti Színházat a szombat esti előadás kezdete után, mivel egy telefonáló bombával fenyegetőzött. Az épületben nem találtak robbanószerkezetet.

pecs

A teátrumban éppen A doktor úr című darab ment, amikor a rendőrök - a darabot megszakítva - a színpadról bejelentették a bombariadót. A távozásra felszólított közönség soraiban tumultus alakult ki - a pécsi sajtó beszámolója szerint.  A Pécsi Újság érdeklődésére Stenczer Béla színművész, a PNSZ kulturális menedzsere megerősítette a hírt és hozzátette: a félbeszakított előadást természetesen bepótolják.

Rázga Miklós, a színház igazgatója az MTI-nek arról számolt be, nem sokkal azután, hogy elkezdődött az előadás, egy telefonáló azt közölte az intézmény portásával, hogy bomba fog robbanni a színházban.

Az előadást félbeszakították, a rendőrség kiüríttette az épületet, és megkezdte az átvizsgálását. A pécsi rendőrkapitányság később arról tájékoztatott, hogy az épületben nem találtak robbanószerkezetet vagy más gyanús tárgyat.

A közönséget nem éri kár, az előadást megtartják egy későbbi időpontban, amikorra érvényesek lesznek a szombati jegyek és bérletek.

 

süti beállítások módosítása