A bor filozófiája Komáromban

Hamvas Béla írásaiból tart felolvasást Rátóti Zoltán a komáromi Vasmacska Stúdiószínpadon.

„EGY POHÁR BOR: AZ ATEIZMUS HALÁLUGRÁSA."

A bor filozófiája a Vasmacska Stúdiószínpadon

Rátóti Zoltán és Huzella Péter előadásában

Hamvas Béla A bor filozófiája című könyve kultikus értéket képvisel a borivók körében. De nemcsak azok számára remek olvasmány, akik életében a borivásnak helye van, hanem fontos útmutató lehet kezdőknek, s azoknak is, akik nem csak a borivás mikéntjére keresik a választ. Hiszen Hamvas a bor apropóján Istenről (is) beszél… Istenről, szertartásról, ünnepről. Arról, hogyan lesz a hétköznapiból isteni, a profánból szakrális, mert „végül is ketten maradnak: Isten és a bor”

Hamvas_BelaHamvas Béla (forrás: tradicio.org)

Rátóti Zoltán és Huzella Péter életében jó ideje fontos szerepet játszik a Hamvas Béla által is sokra tartott nedű. A bor szeretetéből és Hamvas Béla iránti tiszteletből született az előadás, melynek kezdetben a Komédium Színház adott otthont.

Rátóti Zoltán Hamvas szöveigeiből szemezget – ellenpontként vagy épp oldásként Huzella Péter bordalokat énekel. Hamvas Béla és Márai Sándor különleges és mély humorral átszőtt gondolatai mellett Tinódi, Balassi, Csokonai, Vörösmarty, Petőfi, Márai és Zalán Tibor elénekelt versei hangzanak el az est során.

Az előadás a Vasmacska Stúdiószínpad Gyöngyszemeink címet viselő színházi-irodalmi sorozatának harmadik része, melyet 2012. március 13-án 19 órai kezdettel tekinthetnek meg nézőink a Komáromi Jókai Színház stúdiószínpadán.

Jegyek korlátozott számban még kaphatók a színház pénztárában.

süti beállítások módosítása