Készül a Musik, Musikk, Musique - Hatalmas érdeklődés mellett

Hatalmas érdeklődés előzi meg a Katona József Színház, a Művészetek Palotája és a Budapesti Tavaszi Fesztivál közös produkcióját: jegyet váltani a Fesztivál Színházba már csak a március 29-i előadásra lehet, vagy 10-től a Katonába, május 4-re.

Musik, Musikk, Musique from Katona József Színház on Vimeo.

„Az élet kabaré”, mondja a századelőt idéző sikerdal, és nem véletlenül. A kabaré lényege a színház, a show-varieté és a közélet iránti mohó szenvedély. Éltető közege a modern nagyváros. Azok a nagyvárosok, amelyek a huszadik század elején váltak világvárosokká, s kezdték egyre inkább megismerni, magukévá tenni egymás kultúráját, szórakozási formáit, zenéjét.

Videók a próbaidőszakból:

Musik, Musikk, Musique 2. rész from Katona József Színház on Vimeo.

A korszak kontinentális slágerei német, olasz, görög, lengyel, francia, finn, portugál, jiddis és magyar nyelven szólalnak meg, jelképezve azt a kulturális olvasztótégelyt, ahol élünk, amit Európa az elmúlt kétezer évben jelentett és ma is jelent.

Musik, Musikk, Musique az Aranymetszésben from Katona József Színház on Vimeo.

A korabeli figurákat Jordán Adél, Kocsis Gergely, Nagy Ervin, Ónodi Eszter, Rezes Judit és Tasnádi Bence jeleníti meg, az előadás rendezője Pelsőczy Réka.

Musik forgatás képekben:

musik

1.

musik2

2.

musik3

3.

musik5

4.

musik4

5.

musik6

6.

Forrás: Katona József Színház

süti beállítások módosítása