Színházi Világnap 168 órában a Fészekben!

 A Fészek Színház - tisztelegve a színházcsinálók és színházrajongók előtt - az idei Színházi Világnapot 168 órában ünnepli meg. Lesz premier, darabtemetés, régi- és új, diák- és felnőtt előadások, drámák, komédiák, abszurdok: minden, mi a deszkákon elképzelhető! (És minden előadás szakmai jeggyel látogatható!)

A fészek-hét egy bemutatóval indul március 24-én, szombaton. Henrik Ibsen: A nép ellensége című drámáját a társulat „munkás szekciójával” állította színpadra Barabás Tamás.

"A felnőttek is éreznek, gondolkodnak (vagy nem), hazudnak, törnek a céljaik elérésére (vagy nem). Lehet rajtuk nevetni, lehet együtt érezni velük. Nem mások, mint a kamaszok. Csak nekik a jövő már jelen. És bizony, nyakig bele tudnak ragadni. Ha az ember odáig jutott, hogy van mit megvédenie, van mihez ragaszkodnia, akkor ezekkel törődik, és holmi elvont igazsággal a legkevésbé! Az előadás helyzetjelentés. Arról, hol tartunk, mit látunk magunk körül. Arról, miben bízunk még és mi az, amit már elengedtünk. Egy középosztálybeli polgári család néhány napjának történéseit mutatjuk meg. Amiben fenekestül felfordul minden. A saját életünket. Amiben néha jólesik hősnek lenni. Ha ideig-óráig is. Akkor kikiáltom az igazságot minden utcasarkon!" (Barabás Tamás, rendező)

anepellensege_proba_koncsoljan_barabastamas

Az előadás szereplői: Koncsol Ján, Ács Kata, Molnár Hajnalka, Szendrei Szabolcs, Lévai József, Toldi András, Cziczó Attila és Barabás Tamás. A díszlet és a jelmezek állandó megálmodója: Jendrics Anikó, a zene Koncsol Ján érdeme.

Majd az ünnepi hétköznapok következnek a Fészek Színház repertoár-sorozatával: hétfőn ismét ’A nép ellensége’ látható, majd a Színházi Világnapon darabtemetés: a két évadot, harminc előadást megélt abszurd, az ’Iskolapélda’ búcsúja következik. Szerdán egy komoly családi dráma (’Gyenge vagyok’), majd csütörtökön egy komolytalanabb családfakutatás (’nem/más’) várja a nézőket. És pénteken, háromévados menetelés után búcsúzik - a színház talán legsikeresebb diákelőadása - a ’Műköröm’.

Valamennyi előadás szakmai jeggyel (800 Ft) látogatható, s minden este kekszes-teás beszélgetésre várja a Jemolba (Orczy út 46-48.) látogató érdeklődőket a Fészek Színház társulata.

süti beállítások módosítása