Bolondos napon nyílik a Corvin Dumaszínház

Hamarosan itt van április 1. és ezen a bolondos napon megnyílik a Corvin Dumaszínház. Az új helyszínnel kapcsolatban számtalan kérdés nem látott napvilágot, így cikk-sorozatban foglaljuk össze a tudnivalókat.

Mi az a Corvin Dumaszínház?

Corvin Dumaszínház nem csupán egy új, modern, nemzetközi színvonalú helyszín lesz, ahol jókat lehet nevetni, enni, inni, hanem sokkal több annál. A magyar stand up comedy központjának, és bizonyos tekintetben mérföldkövének szánjuk. A kísérletező kedv, a folyamatos megújulási szándék, és a régen tervezgetett, de eddig meg nem valósított előadások színpadra állítása révén sok izgalmas újdonsággal találkozhat a humorszerető és szórakozni vágyó közönség. Mindezt persze úgy, hogy megszokott és kedvelt stílus is megmarad. Innovatív hagyományőrzés. Így lehetne két szóba sűríteni mindazt, amit az új humorközpont szimbolizál majd.

A helyszínről

A Corvin Dumaszínház pontos címe: Budapest, VIII. kerület, Corvin sétány 1/b.

A Corvin Filmpalota mögött, a nemrégiben elkészült bevásárlóközpontból kilépve, a Futó utca és a Nagytemplom utca között épült – és bővül folyamatosan – egy új lakónegyed, modern épületekkel, remek lakásokkal, irodákkal. A házak közötti tágas sétányról éttermekbe, üzletekbe, kávézókba lehet betérni. Itt helyezkedik majd el, az 1/b. szám alatt a háromszáz fő befogadására alkalmas Corvin DumaszínházTérképért katt IDE!

A belvárosi környezet egyben könnyű megközelíthetőséget is jelent. A 4-es 6-os villamosokról és az M3-as metrórólCorvin negyed”- megállónál kell leszállni, majd a bevásárlóközponton, vagy akár Üllői úton sétálva alig pár perc alatt már el is érhető a sétány. Az előadások után, késő este, hazainduláskor nagy előnyt jelent az éjjel-nappal közlekedő villamos, a metró vagy – ha még más program is adódik – az éjszakai buszok.

Az autóval érkezőknek – a környező utcák és parkoló udvarok mellett – remek lehetőséget nyújt a parkolásra a Corvin bevásárlóközpont. A tágas mélygarázsban nem kell sokáig keresgélni a helyet, ráadásul az első két óra ingyenes. A Vajdahunyad utcában egyébként még benzinkút is található.

Az elhelyezkedésből és a kiváló közlekedési lehetőségekből adódóan a belső-, és külső kerületekből, külvárosokból és vidékről felutazva is könnyen, kényelmesen érhetjük el a sétányt. A Dumaszínház előadásai után pedig még egyéb éjszakai program is szervezhető, legyen az zenés-táncos összejövetel, házibuli, vagy csak baráti sörözés.

corvin3

A vendéglátásról

A stand up comedy, mint hagyományos klubműfaj, a kezdetek óta a sörözőkben, kávézókban, éttermekben fordul elő. Magyarországon, ahol az evés amúgy is központi kérdés a kikapcsolódás során is, nehezen képzelhető el olyan humorest, ahol nem lehet előadás előtt és alatt vacsorázni. Szerencsére nem kell változtatni a szokásainkon, hiszen a Corvin Dumaszínházban hagyományos, de minőségi szolgáltatás keretében lesz lehetőség a fogyasztásra.

Természetesen a Dumaszínház a nevettetéshez sokkal jobban ért, mint a vendéglátáshoz, így ezt a feladatot inkább szakértőkre bízza. Partnerünk, a Waldorf Catering tizenöt éves tapasztalattal rendelkezik, melynek során sikeresen alakították ki a nemzetközi trendeknek és a hazai elvárásoknak egyaránt megfelelő szolgáltatásaikat. Az étel-, és italkínálat összeállításában személyre szabottan veszik figyelembe a legkülönfélébb igényeket az egyszerű, megszokott ízektől, a valódi különlegességekig.

A helyszínen rendelkezésre álló étlapon elő-, és főételek, levesek, desszertek éppúgy megtalálhatók lesznek, mint a szendvicsek és a saláták, mindez kiváló minőségben, frissen elkészítve, de megfizethető áron. Vendégeink ugyanakkor már előre is jelezhetik igényeiket, vacsorajegy vásárlásával. Jegyrendeléskor ugyanis az előadás leírásánál a www.dumaszinhaz.hu oldalon jelzik, milyen menüválaszték áll rendelkezésre, amiből már előzetesen lehet is választani. A legkényelmesebb megoldás, ha az előre megrendelt, kifizetett vacsorát érkezés után néhány perccel már fogyaszthatjuk is.

süti beállítások módosítása