Kern András kipihente az elmúlt 40 évet

Kern András január közepén lett rosszul, akkor került kórházba, kiderült, gyomorfekélye van. Szerencsére most már jobban érzi magát, és újra dolgozhat. Erről mesélt.

Kern András elárulta, hogy betegségének oka az elmúlt negyven év stressze, dohányzása, az alkohol, a kávé és a gyógyszerek, amiket szedtett. Őgy látja nem lehet semmit sem büntetlenül megúszni.

“Sajnos a magamfajta ember, amíg nincs baj, ezt nem igazán veszi komolyan. Most már igen. Mindenről, amit szerettem enni, inni, le kellett mondanom. Például nem ihatok kávét, semmit nem ehetek, ami jó, és amit szeretek. Nemhogy a hurka, a kolbász párolt káposztával vagy a pörkölt tilos, de gyomorbetegek diétáján vagyok. Ami a legnehezebb, nem cigarettázhatok. Darvas Iván mesélte mindig, hogy miután leszokott a cigiről, utána húsz évvel is mindig arról álmodott, hogy rágyújt, és nemcsak álmodta, hanem pokolian vágyott is rá. Amikor kórházban feküdtem, és most, hogy lábadozom, nem igazán hiányzik, de tudom, ha túl leszek a nehezén, nálam is visszajön a vágy. Hogy akkor mi lesz, nem tudom” – fogalmazott a Vígszínház színésze.

kellekes-kern-andraS

Állítása szerint most nehezebben megy a szövegtanulás, viszont kipihente az elmúlt negyven évet. “Sokat feküdtem, olvastam, főleg krimit, rengeteget aludtam, és kicsit depressziós is voltam. Olyan lenn voltam, de ennek vége, kezdek felfele jönni. Végre játszom, és próbálok egy új darabban, mely Molnár Ferenc írásaiból készült Fesztbaum Béla rendezésében. A címe Monokli, és március közepén lesz a bemutatója. Igazi vígszínházi dolog, tele van szenzációsan humoros és lírai jelenetekkel, és ma is aktuális mondanivalóval. Az a generáció játssza, amelyik még dolgozhatott a színház legendás igazgató-rendezőjével, Várkonyi Zoltánnal: Szegedi Erika, Halász Jutka, Venczel Vera, Tahi Tóth, Harkányi, Rajhona, Lukács Sanyi és én. Amikor beteg voltam, azt gondoltam, negyven éve folyamatosan játszom, jópofa dolog a színészkedés, de ha ez az ára, akkor nem kötelező egy életen át csinálni. Aztán persze hamar rájöttem, mégsem tudnék önszántamból lemondani róla. Ez az életem.” – mesélte Kern András.

Forrás: Best Magazin, Vígszínház, Imedia

süti beállítások módosítása