Újra Down-világnap a Vígszínházban

Március 18-án, vasárnap negyedik alkalommal ad otthont a Víg a Nemzetközi Down Világnapnak, és a színház újra hatalmas, izgalmas játszótérré változik.

enikovel

Délelőtt 11 órától színes programokkal várjuk a Down-szindrómás gyerekeket és ép társaikat, hogy együtt játsszanak, énekeljenek és nevessenek.

Idén a fellépők között köszönthetjük Presser Gábort, a Pa-Dö-Dőt és hallhatunk egy különleges, interaktív dob-koncertet is Cserey Csaba előadásában. Mesét mond Berecz András, fellépnek a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola növendékei, valamint Balogh Sándor: A brémai muzsikusok című zenés mesejátékát is láthatjuk, melyben közreműködik Hábetler András, énekes és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Fúvósegyüttese Balogh Sándor vezényletével, a mesélő pedig Kerekes József, a Vígszínház művésze lesz.

Egy korábbi Világnapról

A programban több külföldi, Down-szindrómás csoport is fellép, és a műsorszámok szünetében a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói által készített animációs filmeket vetítünk.

Napközben a gyerekek és családtagjaik birtokba vehetik az egész épületet, hiszen ismét lesz arcfestés, kézműves foglalkozás, lufi-hajtogatás, könyv- és hangoskönyvvásár, Down-dada szoba, valamint baba- és gyermekhordozási tanácsadás és még ezernyi meglepetés.

foto

A Vígszínház művészei önkéntesként vesznek rész a gyerekeknek szóló programokban.

A nap házigazdája Eszenyi Enikő, a műsorvezető Fesztbaum Béla és Novák Gyurcsi lesz.

süti beállítások módosítása