Improvizációk egyhetes fesztiválja Budapesten

Improvizációs színházak előadásait tekinthetik meg az érdeklődők március 26. és április 1. között az Impró - kreatív töltőállomáson Budapesten.

A "szórakoztató, közvetlen hangú előadások" a helyszínen születnek meg, a szereplők nem meglévő szövegkönyvből vagy színdarabból indulnak ki, hanem a közönség ötletei és élményei alapján rögtönöznek - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

impro

Március 26-án a Selfridge Productions az Impro és Kontra, az Itt és Most pedig a Mesepecsenye rizsával című darabokat adja elő. Másnap a gyilkosok.hu gyilkosos társasjátékra invitálja a közönséget, míg 28-án a Még Egy Mesét Akciócsoport és a Pszínház Playback Színházi Társulat szórakoztatja a nézőket.

Március 29-én a Szindra és Hajós András, 30-án a Momentán és a Grund színház improvizációi, majd Nyeső Mari koncertje várja az érdeklődőket. A március 31-i műsorban improvizációs csapatok bemutatkozása, ImpróLekvár az Improvokál, az Import Impró és a Momentán tagjainak részvételével, április 1-jén középiskolás impróbörze, Momentán Impró Workshop és a Soharóza kórusimprói színesítik a programokat.

A második Impró7 megálmodója és megvalósítója - akárcsak az elsőé - a Momentán Társulat. A 10 fiatalból álló kreatív csapat 2000-ben alakult, jelenleg 7 különböző improvizációs előadás szerepel repertoárjukon. Az Impró - kreatív töltőállomást, az interaktív improvizáció magyarországi bázisát 2010-ben nyitották meg.

A külföldön már évtizedek óta népszerű műfaj mára Magyarországon is megtalálta a közönségét. Imprócsapatok alakultak a fővárosban és vidéken, majd a kezdetben csak alkalomszerűen fellépő társulásokból rendszeresen játszó műhelyek lettek. Az előadástípusok között akad zenés és prózai, könnyed és lélektani, rövid jelenetekből álló és hosszú történet is.

süti beállítások módosítása