Fiatalság bolondság - Premier és jótékonyság a hétvégén

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házának legújabb bemutatója Eisemann Mihály – K. Halász Gyula – Kellér Dezső Fiatalság bolondság című zenés darabja, melynek premierje 2012. március 18-án lesz a színházteremben. Az előadás március 17-ei nyílt főpróbája ezúttal egy jótékonysági rendezvény is.

A hagyományokhoz híven a premier előtti nap nyilvános főpróbát tartanak, ahol nem csak az intézmény közönségszervezői láthatják a darabot, hanem ezúttal a szociálisan hátrányos helyzetűek is ingyenesen megtekinthetik az előadást. Az Útkeresés Segítő Szolgálattal együttműködve közel 150 fő, köztük a Gyermekjóléti Szolgálat és a Családsegítő Szolgálat ügyfelei, a Hajléktalanellátás gondozottjai, illetve idős, egyedülálló nyugdíjasok kapnak lehetőséget, ők azok, akiknek egyébként anyagi vagy szociális helyzetüknél fogva nem lenne esélyük színházba menni. Az esemény mindenképpen fontos szerepet tölt be: a színészek és a táncosok ezen az estén játszanak először nagyközönség előtt, a darab alkotói először kapnak visszajelzést az előadásról, a nézőtéren ülők közül pedig sokaknak ez lesz az első, de reméljük, hogy nem az utolsó színházi élménye.

A két részes zenés vígjáték a prózai tagozat és a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház koprodukciója, melyet Tasnádi Csaba Jászai-díjas rendező állít színpadra. A saját társulati tagokon és a zenekaron kívül két meghívott vendég: Tóth Sándor és Fonyó Barbara is színpadra lép. A darab koreográfusa Ladányi Andrea Liszt- és Harangozó-díjas érdemes művész.

fiatalsag4_adygeza

A darabról:

Bán Sándor tenoristát imádják a nők, még a bakfisok is szerelmükkel üldözik. Négy fiatal lány megalapítja a Bán Sándorért Rajongó Bakfisok Klubját, s imádatuk bizonyságaként elküldik Bánhoz egyletük elnökét, Babszit az árvalányt. Félreértést félreértés követ, míg a darab végén mindenki megtalálja igazi párját.

fiatalsag1

SZEREPLŐK:

Bán Sándor, hőstenor: TÓTH SÁNDOR m.v.

Dodó, életművész: CSADI ZOLTÁN

Babszi, árvalány: POLGÁR LILLA

Vera, szívtipró: FONYÓ BARBARA m.v.

Jozefin, amazon: LAPIS ERIKA

Lajos, segéd: FARKAS ERIK

Bözsi: TŐKÉS NIKOLETTA

Csöpi bakfisok: KELLER LINDA

Zsuzsi: TÓTH BOGLÁRKA

Gépírónő: BAKSAY ERIKA

Zamen: GASPARIK GÁBOR

Hudlacsek: KISS ATTILA

Portás: TILLINGER MARCELL

Ügyelő: DUBAI PÉTER

Pincér: DEDECSIK FERENC

 

Rendező: TASNÁDI CSABA Jászai-díjas

Forrás, fotó: Bartók Kamaraszínház

süti beállítások módosítása