Gergő és az álomfogó a kassai Tháliában

Új musical várja a zenés darabok kedvelőit a kassai Thália színházban: a Gergő és az álomfogó Böszörményi Gyula azonos című ifjúsági regénye alapján készült, kifejezetten a Thália felkérésére.

A Gergő és az álomfogó adaptációjának zenéjét Lakatos Róbert, a színház Fonogram-díjas új zenei vezetője, dalszövegeit pedig Müller Péter Sziámi szerezte. A musical rendezője az idei országos gyerekszemlén fődíjat nyert Gál Tamás. A musical főszerepét, Réti Gergőt Csatlós Márk és Hundzsa Dávid alakítja.
A történet szerint Gergő egyetlen különleges tulajdonsága, hogy néha túl elevenek az álmai és rendszeresen felbukkan bennük egy kölyökfarkas. Nyugalmas, főként a számítógép előtt töltött mindennapjait felborítja anyja bejelentése: az egész család utazik a Révülők Találkozójára a Bagoly-bükki-völgybe. A völgyet ellepték a vajákosok, táltosok, sámánok, kuruzslók, dobolók, garabonciások, mágusok és varázslók a világ minden tájáról, hogy összegyűljenek és ünnepeljenek. Ám a Gonosz is készülődik, a Kilenc Jurta Szövetsége meggyengülni látszik, és ahogy ez már lenni szokott: Gergőnek kell megmenteni a révülők világát az összeomlástól.

dsc_0459forrás: parameter.sk

Az elsősorban családoknak szánt musical ötletgazdája a színház új igazgatója, Czajlik József volt. A csütörtöki ősbemutatót követően, márciusban és áprilisban, több mint tízszer lesz még látható Kassán a Gergő és az álomfogó.
Mivel a Thália részben tájoló színház, az előadással turnézni is készül a társulat. Kassán kívül először Királyhelmecen és Nagykaposon lehet majd megnézni áprilisban az új musicalt, de az év későbbi részében a társulat Szlovákia nyugati régióiban is tervez fellépéseket - mondta el az MTI-nek Richtarcsík Mihály, a kassai Thália színház tervezési titkára.

forrás: MTI

süti beállítások módosítása