Itt és most - Burleszk és cirkusz-színház a Nemzetiben

Camille Boitel az ifjú cirkuszi tehetségek legfontosabb franciaországi fóruma, a Jeune Talents Cirque 2002-es felfedezettje és csapata a Tavaszi Fesztivál vendége a Nemzeti Színházban március 20.-án és 21.-én.

"Il faut le voir pour le croire, ce spectacle génial" - "Látni kell, hogy elhidd: ez a produkció zseniális"

"60 perces gyönyörűen hangszerelt cirkusz-színház káosz"

immediat3

A produkcióról

Talán mindenkivel előfordult már, hogy úgy érezte, ez nem az ő napja, hogy a tárgyak összeesküdtek ellene, a teste nem engedelmeskedik, kicsúszik a lába alól a talaj, kiesik a kezéből minden, ráomlik a fal, kóros álmosság keríti hatalmába, inog körülötte a világ, megdőlnek a síkok, rémeket lát. Ismerős, ugye? A Franciaországban igencsak közkedvelt új cirkusz emlőin nevelkedett Camille Boitel ezt a tapasztalatot foglalja színpadi keretbe. Fifikás szerkezeteket eszkábál, kiöregedett, látszólag hasznavehetetlen bútorokat és lomokat – foghíjas létrákat, kiselejtezett talicskát, kartondobozokat, műanyag palackokat, színevesztett szekrényeket és még sorolhatnánk – tornyoz egymásra, amelyek között a legváratlanabb pillanatokban tűnik fel egy-egy hasonmás vagy tükörkép, mint megannyi huncut lidérc. Elég pár másodpercnyi figyelmetlenség, egy apró mozdulat, hogy a kényes egyensúly kibillenjen – vagy csak az érzékelés játéka mindez?

A hétfős csapat könnyed (de cseppet sem könnyű) mutatványokkal példázza, hogy nem egyszerű és magától értetődő dolog ám enni, inni, felöltözni, levelet írni, sőt, akár csak két lábbal megállni a földön. Akik szerint az ördög a részletekben lakozik, azok biztosan nem fognak csalódni, hiszen a fizikai színház és a kortárs cirkusz e burleszkszerű egyvelege bőségesen kínál számukra fürkésznivalót. 8 éves kortól gyerekeknek is...

A Magyar Narancs ajánlója

Parádésan megkoreografált cirkuszi/színházi káosz – áradozott Camille Boitel és társainak előadásáról a hazai (francia) szaksajtó, hangsúlyozva azt is, hogy a francia új cirkusz újdonsült reménységének előadásai bármennyire is fifikás koreográfián alapulnak, nem nélkülözik az érzéseket sem. A 7 fős produkció az ember és a lom örök küzdelmét mutatja be, azt a sziszifuszi, ugyanakkor nagyon is komikus küzdelmet, melyet az ember a mindennapok káoszával, az őt körülvevő tárgyakkal, történetesen egy minden percben összeomlással fenyegető óriási lomhalmazzal folytat.

immediat2

Itt és most

A Compagnie L'immédiat előadása

Nemzeti Színház - Nagyszínpad | Március 20., 21 | 19:00

Alkotó: Camille Boitel

Közreműködik: Marine Broise, Aldo Thomas, Camille Boitel, Pascal Le Corre, Thomas de Broissia, Jacques-Benoit Dardant, Marion Lefebvre

Az előadást követően közönségtalálkozó az alkotókkal és közreműködőkkel a nézőtéri büfében.

Jegyvásárlás: kattintson ide!

Amennyiben az interneten nem talál már helyet, hívja a Közönségszolgálatot (+36 1 486 3311), vagy írjon a jegy@fesztivalvaros.hu e-mail címre.

süti beállítások módosítása